Reklama

Reklama

Hvězdná brána - Série 3

(série)
USA / Kanada, (1999–2000), 16 h 8 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don S. Davis, Tony Amendola, Suanne Braun, Tom Butler, Colin Cunningham (více)
(další profese)

Epizody(22)

Recenze (9)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02E01 ⤶ Třetí sezóna mi subjektivně přijde zatím nejlepší. Za mě má poměrně málo 5* epizod, ale spoustu 4* a oproti předchozím skoro žádné slabé. Završení děje z konce 2. sezóny patří mezi stěžejní okamžiky celého seriálu a je klíčové pro identitu svobodných Jaffů. A je tu perfektně vytěžována spolupráce s Tok'ry. Z Tollánů se stanou spojenci. Teal'c se projevuje jako přirozený leader Jaffů. Ješitnost a vzájemné boje mezi Goa'uldy několikrát jen o vlásek zachránily SG-1 i celou Zemi. A už se daří ve větší míře získávat technologie na obranu Země. Horší je, že ve většině paralelních realit asi byla Země zničena. Jednou šla SG-1 na prakticky sebevražednou misi a nebýt opětovného vzestupu Apophise, tak je po nich. Daniel objevuje tajemství Antiků, setkává se s Omou a Bra'tac po rozhovoru se zenovým mnichem dostává motivaci pokračovat v boji. Jack odletěl na tříměsíční dovolenou a Teal'c je vskutku skvělým vypravěčem vtipů. A jak klíčová byla první epizoda, tak závěrem to tvůrci s replikátory hravě přebili. 5,4,5,5,4,4,4,4,3,2,4,4,4,4,5,3,4,5,3,5,4,5/5* 82%S04 ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série už podle mě vystupuje trošku jinak než série předchozí, kdy nám jsou odhaleny nové linky, které se ještě výrazně rozvedou v následujících sériích. Také se dočkal velkého rozvoje Daniel, který uzavřel linku, která ho doposud provázela, tak se tedy mohl naplno předvést! Dále jsou nám představeny epizodní linky, které jsou naprosto úžasné, kdy s oněch dílů jsou legendární! Nejlepší epizodou je za mě předposlední Křišťálová lebka. Celkově jsem si to užil, a s každou sérií se SG v něčem zlepšuje! 90% ()

Reklama

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně velký počet dílů má plný počet, ten tedy dávám celé sérii. :) Pár průměrných "jen" akčních dílů, ale série obsahuje spoustu jedinečných zapamatovatelných dílů anebo dílů, které epicky posouvají děj. Tuží se přátelství s Tok'ry a na konci objevujeme, na to, že je teprve 4. série, již předposledního hlavního nepřítele. :) ()

Galerie (194)

Zajímavosti (8)

  • Při použití ozbrojené ruky můžeme na chvíli zaslechnout zvuk, který poté tvůrci použili od 10. série na hlavní zbraň orájských lodí. (Guilemot)
  • V čase 13:42 na planetě Tollána O'Neill (Richard Dean Anderson) usedá do křesla "Barcelona", které navrhl architekt Mies van der Rohe a v roce 1930 jej umístil do interiéru vily Tugendhat v Brně. (šerminator)
  • Když na konci Goa'uld vstoupí z Unase do Vikáře, tak je zvláštní, že to Teal'c (Christopher Judge) nevycítí jako v pozdějších epizodách (jak je obvyklé u někoho, kdo je nebo byl hostitelem). (Guilemot)

Reklama

Reklama