Reklama

Reklama

Jednotka SG-1 prichádza na planétu Vyus a zisťuje, že všetci obyvatelia trpia amnéziou. Nepamätajú si nič, čo sa stalo pred Vorlixom, celoplanetárnou katastrofou, po ktorej zmizli starí ľudia a malé deti. Planéta speje k neodvratnému zániku, ak si ľudia urýchlene neobnovia svoje znalosti. Tím SG-1 sa snaží sa obnoviť poriadok a nájsť liek na amnéziu. Ke'ra, mladá inteligentná vodkyňa Vyanov, sa zblíži s dr. Jacksonom a tím SG-1 jej ponúkne pomoc pri hľadaní lieku a záchrane planéty. (TV JOJ)

(více)

Recenze (11)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E10S02E03 ⤶ Před rokem proběhla celoplanetární amnézie a zmizeli starci a děti. Experiment, který se Ničitelce světů tak trochu vymkl a díky tomu dostala druhou šanci. Otázkou je, jestli to dopadlo dobře natrvalo, nebo si Linea vzpomene. ⤷ E12 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť to pozemské zasadenie na inej planéte - tentoraz do povojnových čias v Spojenom kráľovstve. Ale epizóda je pútavá a postupním odhaľovaním rúška tajomstva aj pekne graduje. Jackson temer pretiahne omladenú Lineu - ničiteľku svetov. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sympatická Kera v sobě nosí velké tajemství, které se provalí poměrně brzy a zbytek dílu je o tom, jak se s tím vyrovnat. Napínavá, zajímavá a emocionální epizoda, kterou mám hodně rád. Klobouk dolů před dabérkou Kery, která zvládla zahrát emoce na jedničku. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší epizoda než její předchůdce, kdy dořešíme problém s vypuštěnou Ničitelkou světů. V minulém dílu jsem byl na pochybách, jak moc ten charakter byl opravdu záporný, tady jsem si zpočátku taky nebyl jistý (experiment, který by v případě úspěchu přinesl pozitivní důsledky, regulovaný jen na jednu laboratoř, z kontroly se vymkl náhodou a ne záměrně), až na konci je Linea popisována jako monstrum, které by rádo vidělo Daniela trpět. Vzhledem k minulé epizodě je Danielův zájem o Lineu zajímavý - jde o netypickou reakci v období, kdy stále zpracovává smrt Sha're? Nebo by k ní byl přitahován, i kdyby Sha're pořád byla někde tam venku? (někde jsem slyšel, že epizoda měla původně být vysílána před smrtí Sha're). I když tahle linie byla dobrá a nemyslím, že by byla mimo jeho charakter, tak po odhalení její identity se Daniel zase jednou chová dost arogantně ke zbytku týmu a ignoruje jejich oprávněné obavy. Zápletka se ztrátou paměti a rozpadající se civilizací byl dobrý, manželský pár ve vedlejších rolích zahraný slušně a ani s představitelkou Liney jsem neměl problém, mám ji rád už od dob Mulderovy sestry. Konec mi ale přijde trochu divný, prostě jí vymažou paměť a pošlou zpátky, jenže co když se jí paměť zase vrátí a znovu spustí nějaké nebezpečné pokusy? Ten její závěrečný pohled by tomu i nasvědčoval... Tak snad SGC zůstalo s planetou v kontaktu a třeba to někdy zkontroloval jiný SG tým (snad alespoň tohle zvládnul...). ()

Reklama

Reklama