Reklama

Reklama

Skaara, ktorý je hostiteľom symbionta Klorela, stroskotá so svojou loďou na Tollane. Požiada obyvateľov o zvolanie tollanského súdu. Predmetom sporu je právo na bezvýhradné využívanie tela, ktoré si nárokujú tak Skaara, ako aj Klorel. Skaaru obhajujú plukovník O'Neill a dr. Jackson, Klorela zastupuje lord Zipacna a tretím, neutrálnym obhajcom - archonom je noxská žena Lya. Kto zvíťazí? Klorel, ktorý by nadalej zostal v svojom hostiteľovi, alebo Skaara, ktorý by mohol byť opäť slobodný, keby sa zbavil Klorela? (TV JOJ)

(více)

Recenze (13)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V téhle epizodě se uzavírá druhý z motivů, který byl nahozen v pilotním dvojdíle - po smrti Sha're tu máme vyřešení osudu Skaary, který je i přes komplikace zakončen dobře. Soudní proces vznáší některé zajímavé otázky ohledně znalostí, srovnání člověka a zvířat, život otroků a dokonce i lord Zipacna měl pár dobrých připomínek ve prospěch Goa'uldů. Samozřejmě hadi museli mít postranní úmysly, což je totálně očekávatelné, Teal'covo řešení, kde musí přijmout pomoc rasy pacifistů, bylo ale poměrně nápadité. Tolláni znovu na scéně a jako předzvěst svého budoucího osudu jsou si i zde přehnaně jistí sami sebou, což málem vede k jejich záhubě. Možná trochu škoda, že Skaara po téhle epizodě ze seriálu téměř zmizel, možná se mohla víc řešit otázka bývalého hostitele, který se po životě v "pekle" musí znovu nějak zařadit do běžného života. Tuhle možnost autoři prokaučovali nejen zde, ale i v pozdějších epizodách... ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna věc je soudní spor o tělo mezi goauldy a lidmi. Skoro bych nevěřil, že je možné najít pro obhajobu goauldů nějaké argumenty, natož tak dobré. V tomto ohledu všechna čest scénáristům, jak to dobře vymysleli. Druhá věc je namyšlenost Tolánů, kteří slepě věří své technice. Skoro bych jim přál horší konec, aby se konečně probrali. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • V čase 13:42 na planetě Tollána O'Neill (Richard Dean Anderson) usedá do křesla "Barcelona", které navrhl architekt Mies van der Rohe a v roce 1930 jej umístil do interiéru vily Tugendhat v Brně. (šerminator)

Reklama

Reklama