Reklama

Reklama

Výskumný tím SG-1 skúma planétu dvoch bojujúcich strán - Bedrosianov a Optricov, ktorí vedú dlhotrvajúcu vojnu pre rozdielne názory na svoj pôvod a vznik sveta. Pozemšťanov zajmú bedrosianskí vojaci. Ich veliteľ Rigar neverí v existenciu Hviezdnej brány a členov tímu považuje za optrických špiónov. Teal'covi sa podarí utiecť, ale pri úteku ho vážne zrania a dočasne oslepne. (TV JOJ)

(více)

Recenze (11)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E18 ⤶ Optricové a Bedrosiané jsou na vyšší technické úrovni než my, dávné věky spolu válčí kvůli naprosté blbosti (původu lidí na planetě) a ještě se nezničili? Docela obdivuhodný výkon. K takovým vymytým zeleným mozkům nemá smysl se vracet. Některé existence funční brány a další fakta zvyklala, ale ne snad nejtupějšího záporáka z celého seriálu, který tam tomu velel. Zajímalo by mě, jestli se to u nich nakonec ututlalo, nebo se pravda začala šířit i mezi odpůrci mimozemského původu, když se brána nachází zrovna u nich. ⤷ E20 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšia z rady epizód, ktoré sa venujú potomkom ľudí, ktorí sa dostali na vyššiu technologickú úroveň ako pozemšťania. A dvakrát priateľsky nevyzerajú. Akčná i nápaditá epizóda. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co mi to jen připomíná? Věčný souboj evolucionismu a kreacionismu? A teď si představte, že někdo přijde a řekne vám, jak to ve skutečnosti je. Co uděláte? V tomhle díle je krásně ukázáno, jak fanatismus ničí pokrok a zaslepuje. SG1 je na tom opravdu hodně špatně, ale nějakým zázrakem se z toho zase dostanou. Napínavý a zábavný díl plný neokoukaných technologií, ale k dokonalosti mu přece jen ještě něco chybělo. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zabedněnýho záporáka má SG-1 málokdy. Ten by tomu neuvěřil, snad ani kdyby prošel Bránou na Zem. Jeho zástupkyně si evidentně nebyla tak jistá jako on, ale jak říká staré přísloví, bláznům se nemá odporovat. Až na tohle jde o povedenou týmovou epizodu, kde vidíme Teal'ca v hodně netypické pozici (perfektně zahráno), tým snažící se dělat vše pro vyrovnání s obtížnou situaci a charakter Nyana byl naprosto skvělý, v protikladu se zabedněným nadřízeným ukázal sílu charakteru a uznání vlastních chyb. Škoda, že ho nikdy více do seriálu nevrátili... ()

Reklama

Reklama