Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daniel se zotavuje po operaci, Teal'c je na Chulaku za Rya'cem, Sam se snaží v reaktoru zjistit poločas rozpadu naqadahu a Jack vyráží na ryby. Chce přemluvit Sam, aby jela s ním – Sam odmítá. Poté zajde za Jackem a je svědkem toho, jak Jacka Asgarďané přenesli. Jack na Thorově lodi objeví replikátory a Thora, který je na pokraji smrti. Replikátoři jsou nepřáteli Asgarďanů a několik z nich se dostalo na Thorovu loď. Jack se díky komunikačnímu zařízení kontaktuje s SGC a chce, aby mu dodali nějaké výbušniny. Také jim řekne, že zpět na Zem se vrátit nemůže, může pouze přenášet ze Země na loď. Teď je to na něm. (Varan)

(více)

Recenze (12)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E21 ⤶ Jeden malý krůček pro Jaffu… aneb je potřeba zničit asgardskou mateřskou loď. Replikátoři míří k Zemi a Asgardé s nimi prohrávají bitvu o přežití. Epické finále sezóny. Replikátoři jsou tu. Tak dlouho Asgardé naznačovali jejich existenci, až se na nás přiletěli podívat osobně. ⤷ E01 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A o slovo sa prihlasujú Replikátory, čo znamená, že sú tu strielačky, výbuchy a trocha high-tech hračičiek od Asgardov. Trochu úsmevné, keď ľudia naprávajú chyby vyspelejších rás - podľa motta "kde končia Asgardi, začínajú Tauri, ale zbytok to vynahradí. Rozpoltený záver série dáva predpoklad nadupanému pokračovaniu. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak řekl Oneill: "Máme tu brouky." Asgardi situaci tak úplně nezvládají a SG1 musí kamikaze stylem zachraňovat je, lidstvo i sebe. Akcí našlapaný díl, ve kterém se dozvíme i spoustu podrobností o Asgardských technologiích. Posledních pět vteřin epizody je pak pěkně děsivých. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvedení nových záporáků na scénu bylo dobře provedeno - ukazují na další hrozby, které ve vesmíru čekají, nijak nás neodvádějí od hadů, které ještě zdaleka nemáme dořešené a jejich možnosti u nás škodit jsou omezené, takže si nemusíme lámat hlavu otázkou "proč ještě nezničili celou naši galaxii?", zároveň rozvádějí celý SG vesmír a taky už byli zmíněni v minulosti (ne jako všemocní Ori, u kterých mnohé z výše uvedeného neplatilo). Jsou navíc jiným typem nepřítele, stroje, které neznají lidské pocity, jsou inteligentní a dělají vše pro dosažení svých cílů - replikování. Tohle je hodně akční epizoda, kdy primitivnější lidstvo musí zachraňovat technologicky nadřazené Asgardy, kteří jsou díky vyspělejším technologiím zranitelnější. Pěkný úvod se Sam a Jackem ohledně rybaření, spolupráce týmu na lodi, pěkná interakce s Thorem, na druhou stranu tu máme Daniela, který je v rámci zdravotního omezení na Zemi a má skvělé scény s generálem Hammondem a majorem Davisem. Ten se tady po Foothold definitivně profiluje jako výborná vedlejší postava, která má respekt k SGC i SG-1, ale je si schopná uchovat i realistické myšlení a vidí věci i z pozice Pentagonu, který v SGC zastupuje, orientuje se v světa SGC a dokáže se podílet na řešení problémových situací. Trochu vyspekulované mi přišlo přenesení brány na palubu Thorovy lodi - jaká náhoda, že žádný tým zrovna nebyl v terénu, jinak by si to nemohli dovolit. Mimochodem tahle epizoda kromě rozvíjení asgardské problematiky a nového nepřítele začíná rozvíjet i další dějovou linii seriálu - zapojení Ruska (a následně i dalších států světa) do dosud tajného US programu. ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme je tady, asi nejsilnější "rasu" v SG universu. Nevěřím, že by takto Thor vystavil Zemi nebezpečí, ale nějak Replikátory do příběhu scénáristi museli napasovat. Velmi napínavý konec třetí série. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtedy ešte nikto nevedel aká hrozba replikatori sú a čo sa z nich vyvinie. Aj ja som si myslela, že sak len požierajú kovy. Páči sa mi keď vytáčajú bránu ručne, mám pocit, že by som to zvládla aj ja. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se setkáváme s dalším nepřítelem, nicméně díl je dělaný hlavně hodně přes akci. :) 4. hvězdu dávám za nenápadné srovnání replikátory s lidma... Všechno, co dělají je hnané základním pudem - rozmnožit/replikovat se... :) ()

Reklama

Reklama