Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daniel je na P3X-888 spolu s SG-11. Daniel z průzkumů odhalil, že tahle planeta je pravděpodobně původní planetou Goa'uldů. To ale nejsou jediní obyvatelé planety. Jistí Unasové obývají planetu také. Právě oni se stali prvními Goa'uldskými hostiteli. Díky nim se naučili používat bránu a odejít na jiné světy. Daniel je napaden Chakou – jedním z Unasů. Když se to dozví generál Hammond, vyšle na planetu týmy SG-1 a SG-2. Ale je tu ještě jeden problém. V místních vodách žijí Goa'uldé a ti mohli napadnou kohokoli z SG-11. Jak tohle jen dopadne... (Varan)

(více)

Recenze (14)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obyvatelia vesmíru majú v Hviezdnej bráne zväčša ľudský vzhľad, od pozemšťanov sa líšia iba technickou vyspelosťou, kultúrou, spoločenskou hierarchiou a zvykmi, náboženstvom či chápaním sveta a preto je každý diel,v ktorom sa objaví rasa divokých a zverských Únasov osviežením. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda, v ktorej si Jackson nájde unasovského kamaráta. Až na scénu s Tealcovou lsťou a goauldími hadmi v jazere sú ostatné postavy popri Jacskonovi iba štatistami. Inak, skvelé masky Unasov, premakané do detailov. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E07 ⤶ Celá linka s Unasy bude téměř jistě remakem filmu Enemy Mine (1985). Unasové vypadají velmi podobně jako Drakové, proti kterým bojují lidé. Při jedné bitvě ztroskotají človek s mimozemťanem na pusté planetě a časem se spřátelí. Na to, že nejde o náhodnou podobu, ukazuje i epizoda Hvězdné brány Enemy Mine (S07E07). Jen došlo ke změně významu z můj na těžba. Tady chce postřelený Unas Chaka, který při potyčce zabil pár lidí, sníst Daniela, ale nakonec se díky Danielově snaze spřátelí. Na původní planetě Unasů a Goa'uldů (kteří jsou nedetekovatelní, protože nemají v krvi naquadah). Příště se Chaka objeví v páté sezóně. ⤷ S05E07E09 ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díly s Unasy mě v seriálu moc nebavily, tenhle díl je výjimka, i když to sbližování Daniela s Chakou mě moc nebavilo ani tady. Druhá linie s SG týmy byla o dost zajímavější, konečně jsme tu měli několik zajímavých postav z jiného SG týmu - pro Coburna bych si přál víc prostoru, Griff ho dostal o něco víc, ale taky se mohl objevit ve více epizodách, jen ten Pierce se přece jen objevil ve více epizodách a na vedlejší postavu to dotáhl v seriálu daleko (velitel mimozemské základny v 8. řadě). No a klasická scéna "Kdo má v hlavě hada, ať zvedne ruku." je prostě dokonalá. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama