Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 2010. O hvězdné bráně ví celý svět a lidstvo uzavřelo výhodnou dohodu s Ascheny (technicky vyspělejšími). SG týmy byly rozpuštěny. Sam a její Jack se pokouší o dítě. Bohužel to nevychází a nikdo neví proč. Dr. Fraiserová Sam řekne, že důvod proč nemůže mít děti je ten, že má poškozené vaječníky. Z Aschenských záznamů se dozví, že už druhým rokem klesla porodnost o 90 %, a to poté, co se všichni naočkovali na „nestárnutí“. Dr. Fraiserová a Sam se spojí s Danielem a Teal'cem, aby proti tomu něco udělali. Sam přišla na to, že musí počkat na erupci na Slunci, aby poslali vzkaz do minulosti. Pak by lidé v minulosti neuzavřely dohodu a lidstvo by bylo zachráněno. Pokud to vyjde. (Varan)

(více)

Recenze (14)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E15Za žádných okolností nechoďte na P4C-970Jack O'Neill. Píše se rok 2001 a máme tu epizodu 2010, kdy je program Hvězdné brány veřejný, vše je jinak a Asheni úspěšně sterilizují populaci. Jack tušil, že je něco špatně, a tráví důchod u sebe na chatě. Generál Hammond je mrtvý. I když po obdržení zprávy na na P4C-970 už nikdy nešli, tak v epizodě Rok 2001 se s Asheny ještě setkáme a bude to samozřejmě průser, jako minule. Nebýt vzkazu z budoucnoti, tak by to dopadlo zle nejen pro nás. ⤷ S05E10E17 ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý pohled na budoucnost, která je tak sluníčková, až je to celé špatně. Líbí se mi nápad s odesláním vzkazu zpět do minulosti tak, aby ho ti z minulosti pochopili a řídili se jím. Hodně mi ale nesedělo to, jak se najednou zjistilo, co se děje. To spolu lidi definitivně přestali mluvit? ()

Dr_Virus12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kontroverzní epizoda, která si zaslouží pozornost. Avšak stále zde máme paradox, a to ten, že kdo poslal zprávu z budoucnosti, která se nestala. A pokud se stala, tak tím, že pošlou vzkaz a nepůjdou na planetu Ashenů se ta budoucnosti stejně nestane a zase jsme u toho, že nemají komu poslat vzkaz. Pokud se tím nevytvoří alternativní realita. To však ale nebylo potvrzeno. Tudíž zajímavá, avšak nedomyšlená epizoda ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl s vizí budoucnosti, která na první pohled vypadá lákavě, ale brzy se ukáže, jak špatně na tom lidstvo je. Asheni klidně mohli v seriálu dostat více prostoru, jiný typ záporáka, který nepoužívá hrubou sílu (a jak dobře se jim tahle taktika vyplácela, Zemi oklamávali dlouhých 10 let), je milé osvěžení. Skvělá závěrečná scéna s posíláním zprávy přes Bránu, kde lasery nemilosrdně zabíjejí jednoho člena po druhém. Jedna z nejlepších epizod celého seriálu. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asheni nabízejí pomoc zemi s dlouhověkostí a životem bez nemocí, ale za cenu sterilizace populace...Stará SG-1 se pokusí toto změnit za pomoci zaslání zprávy do minulosti... ;) "pípá tu slunce..." :))) ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé téma... nicméně trošku mě zaráží ta bezhlavost Carterové... mimozemšťani vlastně mají pravdu v tom přemnožování a třeba je tohle jediné řešení a porodnost se opravdu snížit musí..! Je přinejmenším kontroverzní, že poklesla víc než měla, ale třeba i to bylo podle plánu... Rozhodně zajímavé vzdát se životů ve svých vývojových liniích, aby zůstala zachována minulost (přičemž určitě existuje alternativní realita, kde by na planetu nešli sami od sebe...). No, spousta nedořešených věcí, ale za tu provokativní kontroverzi 4*. ()

Reklama

Reklama