Reklama

Reklama

Obsahy(1)

SG-1 se dostala na Abydos. Tam se setkali s Kasufem. Kasuf tvrdí, že našel něco úžasného, co stojí za Danielovu pozornost. Dojdou do pouště, kde na Daniela začne někdo mluvit. Daniel odpoví a na místě se objeví malý chlapec – Shifu (Harsesis). SG-1 ho bere s sebou zpět na SGC. Shifu má vědomosti o Goa'uldech, které by jim mohli pomoci k jejich poražení. Shifu se dotkne Danielova čela a Daniel spadne. Po probuzení se začne chovat úplně jinak. Tvrdí, že by o jeho vědomostech neměli vědět Tok'rové ani Rusové. Se svými vědomostmi je toho schopen udělat hodně. Teď už je jen na něm, jak jeho nové schopnosti využije. (Varan)

(více)

Recenze (11)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E16 ⤶ O pravé povaze člověka se podle Omy rozhoduje v boji mezi jeho vědomím a touhami jeho podvědomí. Zlo v harsesisově podvědomí je moc silné, aby mu mohl vzdorovat. Zvítězit může jen když mu nedovolí bojovat. A Jack až moc dobře prožil co to znamená. Moskva má víc obyvatel než celá ČR. Bude muset změnit svou cestu, takhle by to nešlo. ⤷ E18 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu uletená epizóda, v ktorej sa doktor Jackson celkom neprirodzene stáva vojnovým nadšencom i agresorom. Okrem toho sa mi nepáči, keď si scenáristi robia z diváka dobrý deň a celú skutočnosť otočia na sen - riešenie ala Bobby Jewing v Dallase. Ale je na čo pozerať, epizóde nemožno odoprieť originalitu. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po S02E05 tu máme další epizodu, kde je Daniel bezohledný magor přesvědčený o své neomylnosti. Výborně gradující díl. "- Po fyzické stránce mu nic není, aspoň jsem nic nenašla." "- Až na skutečnost, že je v kómatu." Lidé, ať jsou sebevíc uvědomělí, stále mohou snadno sklouznout k egoizmu a božskému komplexu. Není snadné to zvládnout. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebaví mě linie s Harsesisem a nemám moc rád postavu Daniela Jacksona, ale přesto mám tuhle epizodu rád. Je to výhradně kvůli prostřední části epizody, kde vidíme Danielův sen, vizi člověka zničeného absolutní mocí. I díky tomu, že jde o sen, můžeme odpustit nelogičnosti (že by armáda byla tak neschopná a nedokázala si pohlídat jednoho archeologa, aby si jen tak nezačal jadernou válku?) a sledovat jeden z nejlepších Shanksových výkonů v seriálu (hraní v těch prvních řadách bylo výborné, ať už si o Shanksovi myslím cokoliv - i když si někdy říkám, zda se mu tahle role arogantního člověka nehrála tak dobře, protože byla více v souladu s jeho osobností), zajímavou vizi obrany Země, další členy SG-1 v zajímavých polohách - Sam ve vězení a považovaná za blázna, O'Neill si uvědomí, že Danielovi totálně přeskočilo a neváhá udělat správnou věc (nikdy jsme se z epizody nedozvěděli, co to vlastně Daniel provedl s Teal'cem, že?), další známé postavy SG univerza, byť v krátkých roličkách - Apophis jako poražený chudák (to se mu už brzy doopravdy splní), major Davis zmatený Danielem a jeho arogantním chováním. Konec (stejně jako začátek) už pak moc zajímavý není, ale alespoň nějak uzavírá tu nudnou linii s Harsesisem. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi poučný a pro mne v tuto chvíli i osobní díl!! :)) Díly s Antiky jsou vždycky super, ale tento, ač jsem si ho nepamatoval dříve, byl pro mne poučný tak, jako pro Daniela Jacksona. :) ()

Reklama

Reklama