Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z SGC je na planetu vyslána sonda. Poté, co dorazí na planetu, začne létat. Něco ji k tomu přimělo. Když se sondu snaží odpojit, něco zkratuje systémy. Až se situace uklidní, všem dojde, že na základně nejsou sami. Něco je sleduje. Zjistí, že ve skladu sond si ta energie udělala hnízdo. Jack chce, aby tu věc zničili. Ostatní si myslí, že by si s tím měli popovídat. Jakmile se toho Sam dotkne, něco ji napadne a upadne do bezvědomí. (Varan)

(více)

Recenze (11)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E19 ⤶ SGC nevědomky zaútočí průzkumnou sondou, která z nějakého důvodu létá, na jakousi elektronickou civilizaci a elektromagnetickými vlnami napáchá spoustu škod, tak zpět vyšlou inteligentní entitu, která má zničit Zemi. Naštěstí se nestihne přenést celá. Tenhle díl má precizně vystavěný příběh, vrstvící jeden zvrat za druhým a budující napětí. Jen není vysvětlen ten přenos stroj ⇄ člověk (tedy hlavně zpět v režii lidí), ale ta entita potřebovala aby to šlo… Thor jednou udělal to samé. ⤷ E21 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie celkom domyslená (prenos duše/ducha z prístrojov do tela), ale dostatočne akčná epizóda so zaujímavou témou, ktorá nepotrebuje Goauldov a odohráva sa iba na základni. Pripomínajúca epizódy z 1. alebo 2. série bez náveznosti na predchádzajúce či následujúce diely. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám fakt rád díly s nehumanoidními organizmy, které jen reagují na úvodní "útok" lidí. A tady to nabralo hodně velký spád, když houževnatý program usoudil, že jediná strategie přežití je vstoupit do Carterové. Je to jízda od začátku do konce. Skvělý díl. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda, kde Amanda Tapping předvede parádní herecký výkon. Celá technická stránka příběhu je v průběhu děje čím dál víc přitažená za vlasy (nejdřív počítačový program v lidském těle a hlavně to přesunutí lidské mysli do počítače a bez jakýchkoliv následků zpět), ale interakce jednotlivých charakterů a jejich starost o Sam to zachraňuje. Hlavní důraz je tu na Jacka, což svádí k tomu, že jde o shipperskou epizodu, ale podle mě ten důraz na vztah není tak zásadní, jak mnozí tvrdí (určitě nevěřím, že si Entita vybrala Sam kvůli tomu, že Jack k ní má osobní pocity - jak by to mohla vědět, v počítačích nic takového určitě není, ani nemohla nic takového mezi nimi pozorovat), dost prožíval i problémy jiných členů týmu nebo jiných lidí, na kterých mu záleželo. Kromě týmu jsme mohli vidět i hodně starosti ze strany generála Hammonda a Janet, oba tu mají s Jackem pěknou scénu, kdy se řeší osud Sam. Je tu zmíněný i starý konflikt věda x armáda, který už jsme ve 4. sérii párkrát měli, pozitivně akceptuji, že tentokrát bylo vojenské řešení ukázáno jako správná volba. Jak řekl Teal'c "Kdybychom tu Entitu zničili, Danieli Jacksone, nebyl by teď major vážně ohrožen." ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skrz branu prenikne na zakladnu elektromagneticky signal a znici vsetky pocitace. SG1 zisti, ze signal je bytost, ktora sa snazi komunikovat. Postavi pocitacove rozhranie a vojde do Carterovej. Nastane vyjednavanie ako bytost dostat von a zachranit Carterovu. Pacilo sa mi ako O'Neill dokaze vyjednavat tvrdo ked to situacia vyzaduje. Mam rada taketo epizody, ktore su samostatne sci fi poviedky, neriesia sa Goualdi. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý díl, ve kterém se vlastně uvažuje o tom, co je Duše, co je ještě stroj a co už bytost..! :) Jen škoda toho vojenského O'Neillova jednání, že se pak entita musela bránit... ()

Reklama

Reklama