Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loď SG-1, Jacob a Apophisova loď se kvůli výbuchu hvězdy dostali dál než chtěli – o několik milionů světelných let. Apophis se je chystá zničit. Jeho plány mu překazí cizí vesmírná loď, která na jeho loď začne střílet. Při prohlídce lodi Sam s Jacobem zjistí, že několik krystalů je poškozených. Když se situace uklidní, rozhodnou se přemístit na Apophisovu loď a vzít nějaké krystaly. Jenže tam na ně čeká malé překvapení – replikátoři. (Varan)

(více)

Recenze (10)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku slušná epizoda, i když celkově mi úvod 5. řady připadal takový unavený. Zápletka s replikátory a uvězněním v jiné galaxii je zajímavá, Teal'c s vymytým mozkem patří mezi jeho nejlepší scény vůbec a taky mu tahle zápletka dala šanci předvést se jako herec (z hlavní čtyřky k tomu měl zatím nejméně příležitostí) plus dodala jeho charakteru nějakou hloubku (díky této zápletce jsme za jednu epizodu dostali tak 10x víc informací o něm než za celé 4 série) a Apophis nám neslavně konečně zemřel nadobro (stylový záběr, jak je obklopený replikátory těsně před smrtí). Nějak mi ale v téhle epizodě chybí napětí, řada náhodiček, které pomáhají hlavním hrdinům přežít nemožné, je tu pro mě až moc přemrštěná (Apophis se už chystá střílet na naše hrdiny, ale najednou se objeví jiná loď, Daniel jen tak dokáže letět s lodí (i když mu radí Jacob), těsný průlet dveří hangáru, těsný únik před explozí, replikátoři příhodně poškodí ovládání dveří cely, aby naši hrdinové unikli a ještě upraví motory, aby se hrdinové dostali zpět do své galaxie co nejrychleji). Autoři tuhle nesmrtelnost postav ještě podporují hláškami typu "SG-1 má překvapivě dobrý zvyk vyváznout ze všeho." - jak pak má být člověk alespoň trochu v napětí? ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E22 ⤶ A ještě horší situace se mění v naprosto fatálně horši situaci pro celou Galaxii. Ta loď, co napadla Apophisovu loď, byli replikátoři. Je čas rozloučit se s Apophisem, ale jak to i přežít? A co se stalo s Teal'cem? Perfektní pokračování konce 4. sezóny. V krátkém sledu lidí ukončili dva významné Goal'dy. Dobrá práce. ⤷ E02 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý úvod 5. série, v ktorej nechýba veľa akcie, i tej veľkolepej. Popri Goauldoch tu sú i Replikátory, sem-tam nejaké hlášky, Tealc v vymytým mozgom, originálne riešenia a epizóda tak patrí medzi to najlepšie z 5. série. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá část trojdílu mi připadá přehnaná. Apophis, replikátoři, Tealc se stane nepřítelem, beznadějná situace s návratem se zázrakem vyřeší... Je toho tady nějak moc. Sice se aspoň pořád něco děje a není čas na nudu, jen je to na můj vkus už moc bizarní kombinace. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že tento díl byl jenom akční a nějaké nutné zakončení toho předchozího... :) Čekal jsem, jaký deus ex machina je dostane zpátky do své galaxie... výsledek překvapil, ale i tak tento díl bez přesahu. ()

Reklama

Reklama