Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během zkoumání planety Velona něco Sam napadne. Probouzí se na ošetřovně s tím, že je v pořádku, ale podle Dr. Fraiserové je přepracovaná. Na základně se dozví, že zbraň, kterou na planetě našli, chce Pentagon využít na obranu Země. Sam a Daniel jsou proti tomu. Bohužel jejich slovo není hlavní. Sam si vezme volno. Začne se jí zjevovat muž.. Vylíčí Sam své pocity k ní a zmizí. Později se jí zjeví znovu a prozradí jí jméno a řekne jí o „povznesení“. Pokud mu s povznesením pomůže, už bude navždy pryč. Sam s tím souhlasí. (Varan)

(více)

Recenze (11)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda má zajímavý příběh, který nám rozvíjí rasu Antiků a jejich zásahy do primitivnějších civilizací (tehdy jsme nemohli tušit, že tahle zbraň patřila k jedněm z těch mírnějších intervencí), které většinou neskončily dobře. Taky se nám tu rozvíjí další znalosti o životě povznesených, jejich schopnostech i hranicích, které nesmí překročit - tohle všechno bude v dalších řadách hrát důležitou roli a je zajímavé, že tahle epizoda byla věnována postavě Carterové, i když povznesení bude storyline úplně jiné postavy. Slizký plukovník Simmons poprvé na scéně a už tady dává tušit, že bude našim hrdinům dělat problémy. Povedená závěrečná scéna na planetě a nápad s minibránou. Ovšem celkově jde pro mě o průměrnou epizodu, protože dvě dost zásadní věci mi tu moc nesedí - jednak to, že nikdo z týmu nebo Hammond Sam pořádně nepodpořili, nevěřili jí a snad ji někdo z nich i považoval za blázna (čí nápad byl to psychologické vyšetření? snad ne Hammonda) a pak stalkerská stránka Orlina. Myslím, že zkoušet někomu zkoumat mysl, pak ho sledovat až domů, všude po domě (včetně koupelny a záchodu) a pak se mu znovu vnucovat s tím zkoumáním mysli, schovávat se v jeho domě, dokud si není jist, že kamery budou pryč, tohle všechno mi přijde jako něco, co se neschová za něco tak vágního jako "v naší kultuře to chodí jinak". Navíc Antici by podle všeho měli být chytří a vzdělaní, tak proč by se Orlin v první řadě nesnažil nejprve poznat, jak komunikovat s lidmi než je tajně šmírovat, tak inteligentní se zdál být... 3 hvězdy ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E02 ⤶ Povznesený Antik Orlin byl rebel, udělal chybu a napáchal spoustu škod. A po příchodu SG-1 se zamiloval se do Carterové. Ale ten vztah neměl budoucnost. Dozvíme se tu něco víc o povznesených, o tom, co vše se dá vyrobit z materiálů koupených na Zemi a sebraných ze zničených domácích spotřebičů (třeba malá jednorázová Hvězdná brána), Orlin napraví co napáchal a za pomoci ostatních se povznese a zmizí, aby se vrátil v epickém dvojdílnou 9. sezóny. ⤷ E04 ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý díl, ale mám pocit, že už jsem něco podobného viděl. Carterová má nejdřív imaginárního stalkera, z něj se později stane skutečný blízký přítel. To kvůli tomu, že povznesení má svá pravidla a není dovoleno urychlovat přirozený proces. No a do toho se míchá nepochopení vojáků, kteří chtějí všechno vyřešit rychle a rázně, což tady naštěstí nevyjde. Na konci vám bude Carterové upřímně líto. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Epizoda vznikla z nápadu jednoho z fanoušků na diskusním fóru na internetu. (ben666)

Reklama

Reklama