Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na planetě, která byla kdysi ovlivněna goa'uldy, se objevili Unasové. Tam je taky Daniel zkoumá a nechává jim tam nějaké dobroty. Místní jednoho z Unasů (Chaka) najdou a odvedou ho pryč. SG-1 na planetu vyráží a zjišťují, že místní využívají Unase k práci a i je prodávají jako nějaký dobytek. Daniel a Jack se rozhodnou s místními promluvit – chtějí získat Chaku zpět. Burrock – vůdce místních nechce peníze, ale vědomosti o bráně. Odejdou s nepořízenou. Přesto ale mají plán. Večer zajdou do stodoly a pokusí se osvobodit Unase. (Varan)

(více)

Recenze (9)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E06S04E08 ⤶ Farmáři s tyčovými zbraněmi a zat'nik'ately používají Unase jako hospodářská zvířata a unesli Chaku. Tamní lid zotročovali unasovští Goa'uldi. Jak bystrá musí být domácí zvířata, abychom to považovali za neetické, nebo dokonce za otrokářství? Někdo by mohl zmínit inteligenci prasat, nebo chobotnic. Nebo si o tom můžete promluvit s veganem. Ale zpět k seriálu. Zajatý Chaka probudí v ostatních touhu ke svobodě a ve vzduchu visí vzpoura. Spoustu pozornosti na sebe strhl vůdce místních lidí Burrock (Lary Drake), což se málokdy vidí u nevýznamných vedlejších rolí na jedno použití. Skvělý záporák. Je to nejváženější obchodník s Unasy a za Chaku chce informace o chappa'ai. Zná totiž jen jednu adresu na planetu Unasů. Obchod ale nedopadne a trochu se to zvrtne. S Chakou se ještě jednou setkáme a lidem hodně pomůže. ⤷ S07E07E08 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizódy s Únasmi nepatria medzi moje najbľúbenejšie, ale táto je aspoň plná napätia. Sranda, že sa odohráva na planéte, kde civilizácia je technologicky nižšie ako tá na zemi, napriek tomu má elitná jednotka na mále. Epizódu tiež dvíha známy filmový záporák Larry Drake (najznámejší asi z filmu Darkman). ()

Reklama

Reklama