Reklama

Reklama

Obsahy(1)

SG-1 se dostane na planetu, kde najdou babylonské písmo – piktogramy. Snaží se zjistit, jak se dostat do zikkuratu (něco jako chrám). Sam objeví krabičku ruských cigaret a tak jim dojde, že tu nejsou první. Rusové je předehnali. Generál Hammond se rozhodne spojit s Rusy. Tak se jednotka plukovníka Žukova a SG-1 musí spojit a najít vchod do zikkuratu, kam se kdysi Dr. Britsky dostal. Prý tam našel „Tiamatovo oko“ – drahokam, který goa'uldovy Mardukovi přidával sílu. Ač neochotě, vyráží na planetu a vydají se zjistit, co se tam stalo. (Varan)

(více)

Recenze (13)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný hororový diel. Hlavne kvôli kvalitnej atmosfére a budovanému napätiu v tmavej kobke (zikkurate). S Rusmi po boku sa síce vyskytne pár dobrých hlášok, ale celkovo je tá paranoidná nevraživosť medzi nimi a esgé-jednotkou až príliš preexponovaná. Výsledok v závere: SG-1 - Ruský tím 4:1. ()

Reklama

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak přesně tyhle díly ne-e. Díl sice vysvětluje vztahy Ameriky a Ruska i po studené válce (a historicky to bude mít hodnotu pro příští generace, aby věděli, že dějepiseckým uzavřením SV to neskončilo), nicméně díl poměrně podle ukazuje Američany jako "good guys" a Rusy celkem prvoplánově jako "bad guys" bez zjevného zlomu od začátku do konce... ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých oblíbených epizod, hodně se mi líbilo zakomponování ruského týmu (škoda jen, že většina členů díl nepřežila). Pobyt v uzamčené temné pasti s nebezpečným tvorem v patách měl slušnou atmosféru a dokonce i trochu napětí, to vše odlehčeno pár dobrými hláškami ("Ano, běžte sám temnou chodbou a já počkám sám v téhle temné místnosti."). ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E07 ⤶ Rusům se prostě nedá věřit. Navíc jsou neschopní, s talentem dělat impulzivně věci co je zabijí. Což je ale zas tak moc netrápí. Od napadení Ukrajiny Ruskem už ty epizody s Rusy nebudou nikdy jako dřív. ⤷ E09 ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama