Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aby se Daniel zachránil, použil chemikálii na Usireva/Sáru (kvůli prozrazení). Jenže to nebyla jediná změna plánu. Usirev se dostal na schůzku, jelikož zastupuje Anubise (čemuž nikdo nechce uvěřit). Usirev má předat jasný vzkaz – buď se poddají nebo okusí jeho hněv. Jack, Teal'c, Sam a Elliot jsou uvězněni v jeskyních. Díky symbiontovi, kterého má Elliot v těle, se odtamtud mohou dostat. Podle Elliota musí najít krystaly, jenž vytvářejí průchody. Jack a Tealc vyráží pro ně. Je tu však malý háček – v podzemí jsou i goa'uldi. (Varan)

(více)

Recenze (11)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E15 ⤶ Plán Tok'rů nabral dost zásadní trhliny. S nově představenými Vládci soustavy se (narozdíl od Tok'rů z jejich základny) nakonec hned loučit nebudeme, protože takovou radost by Daniel ani Tok'rové Anubisovi neudělali. V téhle dvojepizodě je tolik skvělých dějotvorných i charaktery prohlubujících momentů… A do toho vrznou naprosto zbytečnou smrt nováčka Elliota. Nechápu. ⤷ E17 ()

Reklama

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé pokračování. Napínavý konec předchozího dílu jsme poměrně rychle vyhodili z okna a začali tak trochu znovu. Každopádně jsme se dozvěděli hodně o mocenském rozdělení goauldů, Tokrové teď mají velké starosti s vlastním přežitím a dojemně jsme se rozloučili s Elliotem/Lantašem. A Daniel místo vyvražďovací mise získal informace, které se jistě budou již brzy hodit. Scénář to chtělo ještě trochu dopilovat, je tu pár logických chyb. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná dvojepizoda, hodně důležitá pro budoucí děj seriálu - máme tu návrat Anubise, Ba'al je tu poprvé na scéně a poznáváme i nové Goa'uldy, dozvíme se tu o nich i pár nových informací, jed na symbionty zde vstupuje na scénu, dořeší se zápletka s Lantashem a Tok'rové zde dostanou pořádný úder od nepřítele. Akční i expoziční část příběhu jsou pěkně v rovině, jsou tu i pěkné charakterové momentky pro Daniela a Sam (Orisis znovu na scéně moc potěšil), v první části problýskl i humor. Jedna věc mi ale na téhle epizodě strašně vadí - jakkoliv dobře je závěr zpracovaný, tak smrt Elliota mi prostě hrozně vadí. Jednak nevěřím tomu, že nemá absolutně žádnou šanci na přežití, kdyby v téhle pozici byl někdo z SG-1, tak by zbytek toho daného člověka napospas Jaffům nenechal, ať by to jakkoliv navrhoval. Navíc zde bylo řešení, vzorec sebou mohl vzít někdo z lidí, nechat se zajmout a pak jed použít v momentě, kdy by zbytek týmu byl mimo dosah zbraně, po vyprchání by mohli odejít bránou. A jak už tu někdo psal, po té pozornosti, kterou Elliot měl v epizodě s kadety, mi jeho smrt přijde jako pěkný podraz na diváka, doufal jsem, že se z něj stane stálá vedlejší postava (v to samé jsem doufal u Grogana a Haileyové, ti alespoň zůstali naživu) a ono tohle. Škoda, byl to dobře napsaný a zahraný charakter.... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama