Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na SGC se dostává ruský tým pod vedením plukovníka Ivanova. Spolu se s svým týmem na Zemi přivedl i hosta z jiné planety – jistého Alebrana. Alebran tvrdí, že jeho planetě vládne Nirrti. Tvrdí také, že na nich Nirrti dělá strašné pokusy. Požádá SGC o pomoc. Chce, aby osvobodili jeho lid. SG-1 a tým Ivanova se vrací na planetu. Jenže to, co tam najdou, je horší než čekali. (Varan)

(více)

Recenze (10)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E15S05E06 ⤶ RIP Nirrti. Rozhodně byla se svým nelidským, ale vědeckým přístupem, jedním z nejzajímavějších Goa'uldů. Epizody s ní jsou děsivé, velmi emocionální. Prostě ten pocit, když čekáte na smrt a nemůžete s tím nic udělat… Když stojíte proti lidem s nadpřirozenými schopnostmi, proti kterým nedokážete bojovat... Teď už víme, že Jonase pár tisíc let na jiné planetě změnilo víc než tuší a má mnohem blíž hok'tarovi s nadpřirozenými schopnostmi, o jakých se mu ani nesnilo. Ochutnávku zažil v epizodě Proroctví a víceméně si zopakoval to co si minule na SGC zažila měnící se Cassandra. ⤷ S06E21E17 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opätovná stretávka s Goauldkou Nirti. Epizóda z rady starých dobrých tém o nejakom mimozemskom zariadení a pomoci miestnym domorodcom. Nechýba obrátenie sa domorodcov voči bohom a naozaj krásne zlomenie krížnych väzov. A svojim spôsobom dôjde aj na čarodejníka z krajiny Oz. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nirrti symbolicky zemřela rukou jedné ze svých genetických kreací. Tak dlouho se chodí se džbánem pro DNA, až ... nebo tak nějak. Každopádně to nebyl hezký pocit, když byla SG1 vydána na pospas superlidem. Ti naštěstí neztratili lidskost a používali své schopnosti v rozumných mezích. Nejzajímavější otázkou v tomto díle tak je, jak poznat, že vám někdo skutečně pomáhá a jeho úmysly jsou čisté. Není to totiž vůbec jednoduché. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkná epizoda, Nirrti byla zajímavým záporákem, který narozdíl od většiny ostatních Goa'uldů dokázal používat mozek, škoda že se neobjevila ve více dílech. Jen ta Jackova xenofobie vůči Rusům mi už docela leze na nervy, tenhle Rus byl navíc docela sympaťák. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme zase o Goaul'da míň... :) Nirrti tvoří kontroverzní "děti", které mají super schopnosti a stanou se pak její zkázou.. :) Přitom i když má sobecké zájmy, z Goaul'dů je asi nejkontroverznější, že naoko opravdu vypadá, že pomáhá... :) ()

Reklama

Reklama