Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Pentagonu dorazili zástupci Číny, Ruska, Francie a Británie. Za jediným účelem. Mají být obeznámeni s existencí Hvězdné brány a vším okolo ní (technologií, rasy, se kterými se setkali atd.). Major Davis a generál Hammond společně se senátorem Kinseym mají obhájit to, že brána je v dobrých rukou. Ovšem je tu Kinsey, který chce celý program Hvězdné brány ovládnout, a tak všem předhazuje pouze to špatné, co se stalo za uplynulých 6 let. Bude to složitý boj. Avšak i ti dobří mají eso v rukávu. (Varan)

(více)

Recenze (11)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E16 ⤶ Když máte málo děje, malý rozpočet a potřebujete natáhnout stopáž sestřihem z minulých dílů... V téhle epizodě se ani nedozvíme proč prozradili existenci programu Hvězdné brány Číně, Francii a Velké Británii a na čem se vlastně domluvili. Ani nenastínili jak by ta spolupráce mohla vypadat. Je tu jen zmínka jak funguje dohoda s Rusy. A i ten závěr je divný. Pochybuji, že jen na základě tohodle by změnili názor. A že by akceptovali Kinseyho návrh s NID, když by věděli, že je to jeho mocenská hra, jak získat nadvládu nad celým programem. Jediná podstatná informace pro děj zatím spočívá ve zmínce, že Prometheus dostane asghardské štíty a zbraně. ⤷ E18 ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Program Hvězdné brána je prozrazen dalším třem mocnostem - Velké Británii, Francii a Číně. Epizoda shrnuje úspěchy, kterých program za šest let své existence dosáhl, ale poukazuje i na hrozící nebezpečí ze strany Goa’uldů - především Anubise. Hammondovi se s Thorovou pomocí podařilo geniálně vyšachovat ze hry intrikána Kinseyho. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iba rekapitulujúca epizóda s politickým pozadím. Keď sa v závere objaví Thor, aby potľapkal SGC po chrbáte, idú všetci zahraniční veľvyslanci do kolien. Prílišný patetizmus. Senátor Kinsey mal vo viacerých veciach pravdu, väčšinu misií a problémov sa podarilo zažehnať len z dávkou šťastia. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sestřihový díl plný politikaření. Politické díly mě baví a tento navíc končí pěkným překvápkem. A je vtipné, jak tvůrci dokázali překroutit realitu, že všechny úspěchy SG1 jsou ve skutečnosti hrozné průšvihy a ohrožení bezpečnosti planety. Záběrů do minulosti by ale mohlo být méně (to je moje už tradiční výtka). Chvíli jsem zvažoval i 4 hvězdy. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Flashbackové epizody mi vůbec nevadí, Stargate je umí poměrně dobře uchopit a vždy si rád připomenu scény z oblíbených dílů. Geniální scéna s Thorem je třešničkou na dortu. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzpomínková epizoda (tzv. clip show) se dělává, když je třeba ušetřit peníze - zpravidla se šetří peníze na epičtější poslední díly sezóny. Vtipné je, že záběry z této clip show se použily v pozdější clip show (Inaugurace). :-D ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z opakujících dílů... měl jsem sto chutí dát dílu 2*, ale za ctnost, kterou SG-1 má nechávám na 3... Generál v závěru zachráněn doslova po vzoru antických dramat "deus ex machina" neboli "Asgård in teleportum"... :D ()

Reklama

Reklama