Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anubis se chystá zaútočit na Abydos, a to z jediného důvodu – chce Raovo oko. V tom mu může zabránit SG-1 a to s pomocí Daniela. Daniel se vrací a setkává se Jackem. Řekne mu o Raově oku a chce, aby šel na Abydos a našel ho dřív, než Anubisovi lidé. SG-1 neváhá a vyráží na Abydos najít Raovo oko, které je pro Anubise tak důležité. Budou si muset pospíšit, nejsou jediní, kdo oko hledají. (Varan)

(více)

Recenze (11)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem povedený závěr 6. série, který měl být původně ukončením seriálu, jen měl být samostatný film o nalezení Ztraceného města. Některé dějové linie jsou povedené - návrat na Abydos po tolika letech, Skaara znovu na scéně. Zápletka s Raovým okem je tu sice zdůrazněna jako velmi důležitá, ale v úvodu další série je tahle výhoda rychle smetena ze stolu, takže to působí jako trochu falešné napětí. Co se týče Anubise, tak tady dostaneme nějaká fakta z jeho minulosti, která jsou poměrně zajímavá a trochu vylepšují dosud poměrně klišovitého záporáka. Taky je tady položen oslí můstek pro návrat Daniela Jacksona v další řadě - ten mi v 6. řadě seděl jen v dílu Dvojí realita, ve zbylých dílech s ním mám problémy, tady je to jeho arogance a přesvědčení, že dokáže porazit Anubise, což vede k destrukci Abydosu a smrti všech obyvatel. Což vede k poslednímu bodu epizody, který mi rovněž moc neseděl - povznesení celé planety v rámci jakéhosi happyendu (a možná taky proto, aby nikdo nevyčítal Danielovi jeho činy v 7. řadě, jak by náš "milovaný" humanista mohl být odpovědný za destrukci celé planety, že?), když jsme předtím slyšeli, jak obtížné je dosáhnout osvícení. I když epizoda celkově není špatná, tak působí poněkud nedotaženě, hodně dějových bodů, z nichž některé nejsou moc uspokojivě dotáhnuty. Alespoň interakce mezi členy SG-1, povzneseným Danielem a dalšími charaktery (kromě Skaary ještě He'rak, jeden z mála schopných Jaffů, kteří se v sérii objevili) jako obvykle nezklamala. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E21 ⤶ Epické finále s odhalením pravé podstaty Anubise, zničením Vládců soustavy, Abydosu a s Danielem a Omou. A nic z toho by nebylo, nebýt zjevení ve výtahu. A co si budeme... Daniel to pěkně zvoral. Měl by se vrátit a vše napravit. Třeba už v příští epizodě :) ⤷ E01 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepý záver 6. série, ktorý sa nesie jednak v duchu akcie, ale tiež v odhaľovaní nových skutočností o Antikoch. Jackson si nedá rebelského pokoja ani po "povznesení". Super efekty. Len ten záver, keď Oma musel dať vedieť, že aj po zničení Ebidosu je vlastne všetko v pohode, bol zbytočný. Mohli to nechať nedovysvetlené a otvorené. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5* za poslední velkolepý díl šesté série. Tolik soubojů najednou. Nejprve s časem, kdy je třeba najít Raovo oko dřív, než to udělají goauldi. A tady strhávám půl hvězdičky za prapodivné řešení hádanek s tím spojených. Následuje Tealc s bazukou vs průzkumné letouny. Pak přijde epická přestřelka mezi SG1 a pozemním útokem jaffů. Další je souboj nervů Oneilla s Herakem o osud Oka a celé planety. "A nezapomeň říct, žes to podělal." Pak se na scénu dostává Anubis sám a hned ho ohrožuje flotila lodí vládců soustavy i moc povzneseného Daniela Jacksona. Anubis si z toho ale nic moc nedělá. Přistoupí na dohodu o předání Oka a ochraně Abydossu a SG1 uniká do bezpečí. A pak to přijde. Poslední desetiminutovka je řádně hustá. Ten Anubis je ale šmejd! ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně plánovaný konec seriálu se opravdu povedl. Až na drobné detaily (viz komentář od Grogan). Z dnešního pohledu, kdy vše od SG (354 dílů) sleduji v maratonu už po čtvrté, je dobře, že se rozhodli pokračovat, protože by nevznikly fajn seriály SGA a SGU! ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda 6. série přichází až k jejímu závěru. Vynikající dějová linka, hostování Daniel Jackson, který si to nádherně urval pro sebe! Řada brutálních hlášek Jack O'Neilla. Že tenhle velkolepý kousek měl být kdysi závěr? Dani by skončil v poněkud zajímavém postavení. Vezmeme-li ještě v potaz skutečnost, že je všechny povznesl jakoby nic, přestože původně to má být až nedocílitelný životní úkol? Pozor, pozor! ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Název říká vše. :) Poslední díl série, který působí jako konec celého seriálu, protože nenavazuje. :) Navíc vše končí tam kde začíná... :) A končí? Není konec jenom zase začátek? Vše je v názvu. :) ()

Reklama

Reklama