Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daniel a Jonas jsou stále na Anubisově lodi. Jonase Anubis vyslýchá. Díky jeho zařízení se od Jonase dozví, co potřebuje. Anubisova loď dorazí na Jonasovu domovskou planetu Kelownu, chce totiž veškerou naquadrii, jinak je jeho loď zničí. Sam a Jack doráží na Kelownu, aby místním pomohli. Divné je, že poté, co si Anubis vzal veškerou naquadrii, neodletěl. Je tu ještě něco, co chce. Teal'c je vězněn na lodi vládce Ti. Ti už stárne a není schopen ovládat svou armádu jako dřív. Jeho místo musí zastoupit Teal'c. (Varan)

(více)

Recenze (12)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E01 ⤶ Sestup Anubisovy lodě nad město Jonasova světa je jak ze Dne nezávislosti. Anubis objevil naquadrii a hledá krystal s detaily o goa'uldských experimentech s přeměnou naquadahu. Mezitím se ale k planetě blíží Goa'uldi pod Baalovým velením. Někdy je potřeba spojit nepřátele objevením společného nepřítele. A jak jinak se elegantně po návratu Daniela zbavit Jonase? Škoda, byl to sympaťák. BTW k tomu jak vzniká naquadrie se ještě dostaneme. ⤷ E03 ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá druhá část úvodního dvoudílu sedmé sezóny. Dr. Daniel Jackson se opět stává regulérním členem SG-1. Bohužel se loučíme s Jonasem Quinnem, který se vrací na Kelownu. Corin Nemec odvedl skvělou práci a myslím, že byl důstojnou náhradou Michaela Shankse. Škoda, že dr. Jackson a Jonas Quinn jsou velmi podobné postavy a v SG-1 může zůstat jen jeden. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokončenie z prvého dielu. Síce opäť akčné, ale už sa mi tie spojenectvá s Goauldami zdajú cez čiaru. Rozlúčka s Jonasom je zasa príliš sentimentálna, aj keď sa dalo na neho zvyknúť. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden goauld útočí, druhému hrabe, tak se spojíme s třetím, vždyť o co jde... Autoři si dovolili hodně popustit uzdu fantazii a dost mi to nesedlo. Navíc je tento díl intenzivně zaměřen na to, abychom vypakovali Jonase zpět na jeho domovskou planetu. Chybí tomu lehkost, děj působí trochu násilně. Ale i tak jde o solidní nadprůměr. Rozhovory se zástupci Kelony (doplněné zajímavým zvratem) jsem si vyloženě užíval. Co jsem ale fakt nepochopil, byla poprava Anubisova vědce. Zajímalo by mě, kdo mu teď pomůže vyřešit nestabilitu naquadrie, když si zabil svého nejlepšího odborníka. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná epizoda, jedna z nejlepších ze 7. série. Baal znovu na scéně potvrzuje titul jednoho z nejzajímavějších záporáků série. Opravdu velká škoda, že jde o jednu z posledních epizod Jonase. Jeho postava byla skvělá a já bych si moc přál ji v seriálu dál vídat, alespoň v hostující roli, když už ne hlavní. Scéna závěrečného loučení byla skvělá, i když Jack se mohl rozloučit přece jen trochu srdečněji. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý dvoudílný úvod sedmé série a SG pořád neztrácí dech! Jen je trochu blbý, že když to vidím celé počtvrté, tak postava Jonase Quinna byla vlastně moc fajn a musela jít stranou, protože si Michael Shanks uvědomil, že vlastně odejít nechce a tvůrci to museli nějak vymyslet, protože si to žádali fanoušci a dva podobné charaktery by v teamu asi nedělaly dobrotu. ()

zborja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako u předchozí epizody dávám pouze 4 hvězdy a to za zničení Anubisovi lodi. Jinak na mě díl působil ještě víc prkenně, než předchozí. Danielův návrat domů hodnotím, zcela subjektivně, negativně. Stejně tak nehodnotím pozitivně ani Jonasův návrat domů. Za jednu sezonu jsem si na něj zvyknul a přítomnost Daniela, jako hostující vyšší entity mohla zůstat zachována. Akce dobrá, zvraty také. Ale i tak mám z této epizody rozporuplné pocity. Není to ono typické. VAu, super epizoda, která i po letech zabrnká na strunu. A hodnotím kladně i epizody s Marvinem. Rozloučení s Jonasem mi přišlo velice odfláknuté. Neměl to jednoduché na začátku, těžko se propracovával do týmu a když už ho bral i Jack a pomohl "zachránit zemi", tak mu řeknou: "Stavte se někdy." Myslím, že i jako herec se snažil, aby u Brány odvedl dobrou práci. Škoda rozlitého piva a dobrého člověka. ()

Reklama

Reklama