Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výzkumná skupina najde na jedné planetě velká ložiska naquadahu. Během průzkumu povrchu planety něco odtáhne člena skupiny pryč. Na pomoc je výzkumné skupině vyslána SG-1. Podle toho, co na planetě výzkumníci našli, Daniel odhalí, že ti vetřelci jsou Unasové. Daniel se s nimi chce spojit a uzavřít obchod. To však plukovník Edwards odmítá. Podle něho by ta monstra (Unasy) měli na potkání střílet. K zlepšení situace se Daniel rozhodne pozvat Chaku (Unase, kterého kdysi potkal). Spolu by mohli zjistit, co Unasové chtějí. (Varan)

(více)

Recenze (9)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E06S05E07 ⤶ Dozvídáme se, že po událostech z epizody Domácí zvířata došlo k úspěšné vzpouře Unasů a poté Chaka s lidmi dojednal příměří. Teď ho Daniel přivedl na jinou planetu Unasů, kde lidé potřebují vytěžit 53 tisíc tun naquadahu. Problémem je, že jde o posvátné území dolu, kde byli zotročováni. A druhým problémem je přítomnost spousty zelených mozků. Navíc je Unasů tolik, že by nebylo možné je porazit. Dojde k několika útokům a mrtvým na obou stranách, takže Daniel to bude mít složité, když se to snaží diplomaticky urovnat. Původní název epizody přímo odkazuje ke stejnojmennému filmu z 80. let, který byl předlohou pro epizodu, kde se poprvé Daniel potkal s Chakou. ⤷ E08 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jackson opäť medzi svojimi kamarátmi Unasmi. Robí si vlastný antropologický výskum a ostatní tak musia ísť stranou. Pobavili poznámky na Jacksonov charakter: "Veď vieš aký si?" ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidé potřebují naquadah, unasové potřebují, aby jim nikdo nelezl na posvátná místa. Začalo to špatně, agresí z obou stran. Následný pokus o diplomacii s prostředníkem je nejen značným úspěchem v urovnání vztahů, ale také velmi napínavým a zajímavým základem epizody. Ale pak opět dojde k nedorozumění a vše se málem podělá. Super díl. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizody s Unasy nejsou můj šálek čaje, navíc kromě Daniela (který nepatří mezi mé nejoblíbenější postavy) zde zbytek týmu dělá jen křoví. Plus má tahle epizoda za představení majora Lorna a fakt, že arogantní plukovník Edwards nakonec pochopil a uznal svou chybu. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč nemůže tahle diplomacie fungovat třeba taky mezi Američanama a Blízkým Východem? Nebo mezi přistěhovalci a Indiánama? Pěkný díl o tom, že diplomacie je věc domluvy a ta může fungovat i s omezenou slovní zásobou a zvyky druhých stran. Nejdůležitější je respektovat ty druhé! :) ()

Reklama

Reklama