Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na SGC doráží Jonas. Podle výzkumu se na Jonasově planetě nachází ložiska naquadahu v podzemí. Podzemní naquadah se na povrchu mění v naquadrii. Naquadrie je vysoce nestabilní. Až tak, že může zničit celou planetu. Sam, Jonas a Kianna se snaží přijít na to, jak se dostat pod povrch planety. To jim značně stěžují občasné otřesy země. Daniel, Jack a generál Hammond řeší s Keloňany to, kam se přesunou, pokud Jonasův plán nevyjde. (Varan)

(více)

Recenze (10)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Corina Nemeca, herecky a dokonca spisovateľsky. Spolupráca s Goualdom je nevierohodná a počínanie samotného Goaulda aj často nelogické. Napriek tomu fajn námet, pútala aj hlbinná sonda sťaby podzemná loď so svojimi technickými vychytávkami, dizajnovo odlišnými od pozemskej technológie. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E13 ⤶ Ten pocit, když se lidé chovají mnohem hůř než Goa'uldka… A Kelowňané jsou pořád stejně otravní blbečci, co se nemají rád. Na první dobrou jde o zajímavý díl, očividně vycházející z filmu Jádro, ale když se trochu zamyslím, tak mě napadá spousta otázek. Proč stavěli ten vrták? Jakto, že nevěděli o tom magmatu, které měli po cestě? A jak tam proboha dali zpátečku? Do toho je to taková náhoda, že tam je ta trhlina na tom správném místě, že jim dochází štáva a stihnou nastartovat na poslední chvíli a akorát jim stačí energie na návrat… Napětí se dá dělat i jinak než budováním sledu nepravděpodobných událostí. Ale linka se zamilovanou Goa'uldkou je fajn (i když vyvolává spoustu otázek, na které nedostaneme odpovědi) a osvětlení jak vznikla naquadrie je také zajímavá. Ale kdo vymyslel způsob přeměny naquadahu a jakto, že tu informaci doteď nikdo neměl? ⤷ E15 ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizodu musím vcelku kladně hodnotit už kvůli návratu (a bohužel i konci) Jonase. Zápletka je sice hodně podobná Jádru a postavy těch delegátů působily místy spíše jako karikatury, přesto jsem se však bavil. Zaujala mě i myšlenka Goa'ulda, který tentokrát nebyl vykreslen černobíle, ale poněkud v odstínu šedé, což definitivně není na škodu. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jonasovy lidé se sami odsoudili k zániku a pomáhá nepřítel... díl taky ukazuje, že i Goaul'd může milovat! :) Trošku smutné, že lidé se zde vlastně ukazujou jako rasisti plní předsudků... :/ :) ()

Reklama

Reklama