Reklama

Reklama

Recenze (11)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E16Majore Samantho Carterová, pozdravte 6,5 miliardy obyvatel planety Země. Sam je před kamerou neskutečně roztomile nervózní. Reportér má na příkaz prezidenta dokumentovat pro budoucí generace co se děje v SGC a nikomu to nepřipadá jako dobrý nápad. Probíhají nějaké mise mimo Zemi, vědci ukazují na čem pracují (keramický polymer, který ochrání před zásahem tyčové zbraně) a režisér dělá rozhovory. Teal'c to pojal vskutku svérázně, Daniel ho trollí, Jack je upřímně a otevřeně nespolupracující a super byla výměna názorů mezi ním a senátorem Kinseym. Je to takový slabší rozjezd pro nečekané a silné vyvrcholení v dalším dílu. ⤷ E18 ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne tohle patří do top 5 nejlepších dvojdílů. Zatímco sg tým na planetě přepadnou goualdi, do základny se vetře zvídavý reportér, který má natočit dokument o činnosti SG.  Není to akční ani komediální rutina, ale s dějovou linií si opravdu vyhráli a je chvílemi i nechronologická. Režisér dokumentu si ukradl tento dvojdíl pro sebe, ale i generál Hammond si po dlouhé chvíli něco zahrál. ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do SGC přichází se svolením prezidenta novinář Emmett Bregman natočit dokument o SGC a lidech, kteří zde pracují. Genrál Hammond ani ostatní však jeho nadšení příliš nesdílejí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda z radu tých, ktoré sú zahľadené samy do seba, zamilované do seriálu a majú tak menšiu atraktívnosť. Niektoré hlášky sú fajn, ale inak iba lepší priemer. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl nic moc. Jedno jakési napadení SG týmu na jiné planetě a k tomu spousta tlachání o tom, jak je filmování bezva, jak je filmování otravné a jak filmovat správně. Navazující druhý díl je naštěstí mnohem lepší. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá epizoda se skvělým Saulem Rubinkem, který hraje novináře, který se snaží zmapovat činnost SGC - i přes odpor lidí zde je to ale sympatický chlápek, který někdy trochu tlačí na pilu nebo není příliš jemný ve svých názorech (určitě by nějaký akční záběr byl lepší než nějaké lidem nejasné symboly na vázách), většinou jde ale o reakci na odmítavé chování a pro mě nikdy nepřekročil hranici slušného chování (jen se kolem ní motal). Vlastně měl i kus pravdy o přístupu SGC ("to si myslíte, že hodlám vysílat zprávy nepřátelům na cizí planetě?") k něčemu, co mělo spíš zhodnotit a pochopit práci pracovníků SGC, ne se je snažit kompromitovat. Taky tu máme první excelentní vykreslení jiného SG týmu, který, jak se zdá, má mezi sebou blízké vazby podobně jako SG-1. Jde o hodně odlehčenou epizodu, která je vlastně takovým klidem před bouří v následujícím dílu. Skvělé reakce přítomných osob na natáčení, které jsou hodně různorodé (nejistá Sam, nadšený Walter, Daniel zaujatý pro filmaře nudnými věcmi, Teal'c, který nechápe podstatu rozhovoru, před kamerou přirozená Janet). ()

Reklama

Reklama