Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Jackovi se začne projevovat moudrost antiků. Ovšem souřadnice, které jim Jack dá, je odkáží na bránu, která je zničená (nejde otevřít). Jack, Daniel, Sam, Teal'c a Bra'tac vyráží na planetu najít ztracené město. K Zemi se mezitím dostane Anubisova flotila. Anubis skrz hologram kontaktuje prezidenta USA. Chce prezidentovi kapitulaci nebo zničí Zemi. (Varan)

(více)

Recenze (12)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E21 ⤶ Daniel rozluští Jackovo atnikoblábolení a zjistí adresu planety se ztraceným městem. Akorát se tam nemají jak dostat, protože Prometheus bude potřeba na Zemi. Tak tam letí s Anubisovým jaffským špehem. Ještě že Antikové umí léčit dotykem… SG-1 se dostane do podzemní energetické kapsy na hvězdou kdysi dávno spálené planetě. Ne, fakt nenašli ztracené město, jen si tam skočili na otočku pro generátor a zjistili kam přesně mají letět zpátky na Zemi. Sice ani doma nenarazí na město, ale i základna jim pomůže. Otevírají se tu vrátka k Atlantis, která od příští sezóny poběží paralelně s další sezónou SG-1. Naštěstí Elizabeth Weir moc nefandí přehrávajícímu zemězrádci Kinseymu a nemá v plánu nechat zničit Zemi. Zakončíme tedy sezónu monstrózní nepřehlednou leteckou bitvou a Prometheus s Hammondem na palubě jledí za Apophisem. Vyhrajeme a rozloučíme se s Jackem Frostem (který se za 3 miliony let probudí na lodi letící hlubokým vesmírem s hologramem Maybourna, Alfem a retardovanou energetickou bytostí, která napadla lodní systémy), ale celé je to kvůli krátké stopáži divně uspěchané a to se dost podepisuje na napětí. Měli tomu dát trojdíl, nebo zakončit sezónu filmem, který měl být původně tečkou za celým seriálem. Dějově to sráží už fakt přehnaně záporácký Kinsey, který teď chce nechat zničit Zemi prakticky vědomě s tím, že by kdyžtak zbaběle zdrhnul, kdyby mu mocenské plány nevyšly, a i zpracováním bohužel jde o nejslabší závěr sezóny. ⤷ E01 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne poriadna časť 7. série a zároveň o level lepšia epizóda ako prvá časť záverečného dvojdielu. Akcia, napätie, epika. Nasadenie Prométhea, obrana planéty a nájdenie ztrateného mesta ako bájnej Antlantídy. V závere trochu zahrala na emócie, hlavne Carterovej, ktorá akoby zabudla na svojho policajta. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více než jednu sérii se mluví o jakémsi městě Antiků a i když jsme po něm moc nepátrali, najednou ho máme, všechno klapne, Anubis poražen. Bylo to nějaké moc rychlé. Kinsey celý díl jen vyvádí jak malé děcko, ale sám žádnou alternativu nenavrhne. Skoro mám chuť dát ještě o hvězdu méně. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše, co jsem psal v komentáři k první části, bych zde mohl zopakovat, tak přidám jen body, které platí pouze pro druhou část. Jedním z nich (nejslabší částí celého dvojdílu) byla zbytečně nastrčená postava Jaffy Ronana, která neměla pro děj žádný význam. A závěrečná sekvence v Antarktidě patří po právu mezi nejlepší momenty celého seriálu, je zde mnoho skvělých scén - jen namátkou hrdinný Hammond riskující život, užaslý Bra'tac při aktivaci zbraně, Jackův odchod do stáze, rozcupování flotile Anubise... Ještě o trošku lepší než předcházející díl. ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný dvojdíl, jak se patří. Když přiletěly letouny X-302 a Prometheus bránit SG-1, běhala mi po zádech husí kůže. Jedna z nejlepších epizod. Tento díl nastartuje celou sérii Atlantis, kterou zbožňuji. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sakra! Vidim to po tech letech asi poctvrte a porad je to zatracene skvele finale!! Snad jen vzdusny souboj mohl byt trochu delsi, ale jinak jeden z nejlepsich dilu SG, ne-li vubec nejlepsi a dlazdi cestu pro cele a taky skvele SGA. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se v prvním díle dvoudílu ztratilo, to dohnal díl druhý!! :) Až na konec s O'Neillem, tak celkem ukončující díl, který navíc dělá krásný most k seriálu Stargate Atlantis. :) ()

Reklama

Reklama