Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack se jakožto velitel SGC musí potýkat se spoustou problémů. Mezi ně patří třeba podivná rychlerostoucí rostlina, nebo vyjednávání s mimozemšťany, kteří se ani mezi sebou nedokáží dohodnout. Další hřebík do rakve je fakt, že SG-1 (Daniel, Teal'c a Sam) na průzkumné misi zmizí. Náhle se na SGC objeví hologram Ba'ala. Tvrdí, že má SG-1. Pokud mu vydají Cambula (vládce soustavy, který Zemi požádal o azyl), dá jim SG-1. Mají na to 24 hodin. (Varan)

(více)

Recenze (11)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O'Neill prvýkrát ako veliaci dôstojník základne a nie je z toho dvakrát nadšený. Snaží sa o humor a hlášky, niektoré aj výjdu, ale práveže by som privítal menej komediálne spracovanie epizódy a menej zosmiešňovania O'Neilla. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E03 ⤶ Kytka útočí na SGC a vyřadila systémy. Ba'al zajal SG-1 a chce vydat vězněného Cambula. Nebo jen blafuje? Mezitím Jack bojuje s byrokracií (fakt musí schvalovat výzdobu a jídelníček?), diplomatickými spory mimozemšťanů… A lidé si trochu zaplavují s různými ZPM ⤷ E05 ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl o rychle rostoucí kytce, Baalovu blafu a Oneillových pochybách. Sice bych řekl, že některé věci se měly řešit trochu jinak, ale aspoň díky ozářené kytce máme vytuněné ZPM. Jednání Oneilla s Baalem jsou skvělá :) Nic mi tu nechybělo, jsem spokojený. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro O'Neilla bylo povýšení na generála významná změna, takže jsem rád, že celá epizoda byla věnována jeho adaptování do nové role. Krásně se ukázalo, jaké povinnosti má velitel SGC, některé z nich jsou triviální a nezajímavé, jiné stresující a nebezpečné. RDA zde odvedl výborný herecký výkon, skvěle zachytil postupně narůstající frustraci, ukázal své velitelské kvality, adekvátně jednal s jednotlivými charaktery, postupně si uvědomil, že nemůže být tak fixován na SG-1, protože teď má celé SGC jako svůj tým. Epizoda i zajímavě ukázala, jak funguje SGC mimo vlajkový tým, že navzdory centru na naše hrdiny se dějí jiné věci mimo plátno, které mohou být právě tak závažné jako akce vlajkového týmu. Je zde mnoho našich oblíbených vedlejších postav a mnoho podzápletek, které nakonec krásně zapadnou dohromady jako obří skládačka. Jedna z nejlepších scén epizody je vyjádřená podpora SGC pro generála, vedená sympatickým plukovníkem Reynoldsem (který se v pozdějších řadách, pokud ne už tady, stal druhým ve vedení základny). Jediné, co mě mrzí (což ale není vina této epizody), je fakt, že v 8. sérii nikdy nevznikla epizoda, která by ukázala, jak se SG-1 vyrovnala se změnou ve složení týmu. A ta myslím byla potřeba, zvlášť když jsme tým viděli ve společné akci v téhle sérii jen velmi zřídka. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jack sa vyrovnava s pozíciou generála kedy rieši viacero problémov naraz, rovnako ako s kancelárskym aspektom tej prace. Ta neznicitelna rastlina bol vtipný moment a páčila sa mi finta s vybitým zpm. ()

Reklama

Reklama