Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou chvíli může cokoliv nebo kdokoliv zaútočit na SGC. Stane se však něco horšího. Jednoho večera zničehonic zmizí sama Hvězdná brána. Proto se Teal'c ani nikdo jiný z SG týmu mimo Zemi nemůže vrátit na SGC. Teal'c toho využije a bránou se dostane na planetu, kde se má spojit s jaffy, kteří mu půjčí loď, se kterou se vrátí na Zemi. Když dorazí na planetu, najde hodně mrtvých těl jaffů. To se děje na všech planetách, kde sídlí jednotky odporu. Ze záznamu Sam objeví, že někdo na bránu něco umístil předtím, než brána zmizela. Podle všeho v tom má prsty NID. (Varan)

(více)

Recenze (10)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá epizoda, která ale není úplně dotáhnutá do konce. Jsou tu dvě linie, u každé z nich by sedělo víc propracovat detaily, aby výsledek (byť slušný) byl ještě lepší. Zajímavá myšlenka o genocidě Jaffů pak nedostane moc prostoru, charaktery lidí z Trustu jsou dost povrchně načrtnuty, takže nevyvolávají přílišný zájem, navzdory faktu, že jejich motivace nepostrádá logiku, členové SG-1 spolu nespolupracují na řešení, ale každý z nich spíš pracuje sám za sebe a občas se jejich cesty zkříží. Potěší akce a návrat některých starých postav (Teal'cův jaffský kamarád, plukovník Pierce), zamrzí O'Neillova nerozhodnost v závěru, která nemá jiný účel, než udržet postavy lidí z Trustu ještě chvíli ve hře. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E09 ⤶ Kariéra seržanta Waltera je v ohrožení! Šel si dát kafe a zmizela mu brána! Nebude už moct říkat své hlášky. Bránu ukradla Společnost a konečně víme, k čemu jí byl Danielův překlad z řeči Antiků. Páchají nervovým plynem genocidu celých jaffských světů a přijde jim to jako úžasný nápad. Nakonec těch světů nezničí ani zdaleka tolik jak zamýšleli, ale pořád mají Al'kesh a ještě o nich uslyšíme. ⤷ E11 ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V průběhu běžné noční hlídky je náhle asgardským transportním paprskem ukradena brána přímo z SGC. Do hry se zase vrací Společnost a má v plánu vyhladit všechny Jaffy. jeden z těch lepších dílů osmé řady. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlhčom čase opäť skvelá epizóda, aj keď kombinuje spolu viaceré prvky - od Spoločnosti cez únos brány, únos gouldskej lode, plyn zabíjajúci Goauldov až po jaffské bratstvo na iných planetách. Taká všehochuť s bohatou akciou a napätím. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se příběhu týče, stalo se toho v tomto díle víc než dost a rozhodně jsem se nenudil. Společnost se zdá být zatím nejzajímavějším nepřítelem osmé série. Což je trochu smutný vzhledem k tomu, že máme k dispozici celou galaxii a nakonec bojují lidé s lidmi. Právě Společnost ale chce plošně vyhladit všechny symbionty, tedy i vzbouřené jaffy a tokry, což je trochu příliš. Každý člen SG1 tu tentokrát fungoval samostatně, což mi moc nevyhovovalo. ()

Reklama

Reklama