Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daniel se opět povznesl. Tentokrát se ale objevil v jakémsi bistru, kde ho obsluhuje Oma. Tam se setká s jiným povzneseným. On jediný s ním mluví. Ukáže mu noviny, kde stojí, že Anubis plánuje ukořistit zbraň na Dakaře. Ovšem nikdo z povznesených s tím nehodlá nic dělat. Sam Jacobovi/Selmak představí Peta. Jacob z toho dvakrát radost nemá. Sam z něj dostane to, že umírá. (Varan)

(více)

Recenze (13)

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších a nejobsáhlejších dílů SG-1 vůbec. :) Nejenže mi z předchozího shlédnutí zůstala v paměti zarytá "nebeská hospoda" s Jimem, ale stalo se tam taky tolik jiného... :) Chudák teda snoubenec Carterové.. takový slušný kluk, jak sám říká, už asi sotva potká něco lepšího než Sam... To jsou ta nerozhodná srdce žen... :/ ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E17Jak hluboká je řeka, když nedohlédneš na dno? Jacob/Selmak umírá. Sam zjišťuje, že s Petem dělá chybu. Jack má přítelkyni. Jaffové vyhrávají a jsou svobodní. Ale hlavně se Daniel objevuje v bistru mezi hmotným světem a povznesením jako Neo v přechodovém místě mezi Matrixem a reálným světem. Zjišťuje spoustu informací o Anubisovi a Omě, jejíž charakter se překvapivě prohloubí. Jim je pořádný parchant. Anubis chce zničit veškerý život v Galaxii včetně Ba'la, kterému ten plán dokonce v rozšířené verzi epizody řekne. A daří se mu to. V bistru jde o hodně silně napsanou konverzačku, kde se o dění ve světě dozvídáme jen z antických novin. V rozšířené verzi se víc řeší linka s osvobozenými Jaffy, rozhovor Peta se Saminým otcem a mnohem větší hloubku má odchod Jacoba/Selmak (i s dynamikou vztahu mezi Sam a Jackem). ⤷ E19 ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taká pokojnejšia epizóda, v ktorej je divákovi predstavená O'Neillova priateľka - celkom fešná, umiera najznámejší Tokra a Jackson sa stále nevie rozhodnúť, či chce ísť vyššie alebo nie. A tak sa niektoré veci uzatvárajú, zatiaľčo iné pokračujú. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je vlastně poslední epizoda staré verze Hvězdné brány (Mobeius je spíš taková extra epizoda na závěr bez hlubší důležitosti a 9+10. sérii beru už spíš jako nový seriál související s tím starým spíše volně) a jde o povedený konec. Co zmíním hned na úvod, tak je to fakt, že v televizi vždy dávají jen ořezanou verzi epizody, v originále pak má zhruba 20 minut navíc a dává epizodě větší hloubku. Jde hlavně o linii s Teal'cem, který konečně dosáhl svého snu o svobodných Jaffech a řeší otázku, co dál - svoboda je jen první krok na dlouhé cestě, navíc musí řešit i opuštění Tau'ri, což pro něj není lehké, když si zde po 8 letech vybudoval pouta. Tahle linie je v televizi ořezaná téměř na minimum, jen díky tématice zbraně na Dakaře se Teal'c a Bra'tac v ději trochu objeví. Linie s Anubisem v povzneseném bufetu je taky zajímavě pojata a George Dzunda alá slizký prodavač aut, který si rád vypije šálek kávy, než vyrazí zničit galaxii, je naprosto excelentní, Oma mi tu poprvé přišla zajímavá a dokonce mi jí bylo líto, udělala vážnou chybu, ale opravdu si proto zasloužila věčný boj s Anubisem? I Daniel tu byl dobrý, i když některé scény Shanks zase trochu přehrával. Celé to odhalení historie Oma/Daniel/Anubis bylo zajímavé - ten původ Anubise dokázal vylepšit jeho klišovitého záporáka už na konci 6. řady, pak ale tahle linie zase trochu padla do zapomnění, tak dobře, že se k ní ještě vrátili. Nejslabším článkem epizody je řešení osobního vztahu Jacka a Sam - a to říkám jako někdo, kdo se považuje trochu za shippera. I tady jsou dobré prvky - smrt Jacoba je emocionálně hodně působivá, Kerry působí jako sympatický charakter, který by mohl dostat v seriálu více prostoru a chemie mezi RDA a Amandou je skvělá jako vždy. Pete je tu ale napsán po většinu času jako nechápavý idiot (jen na konci to trochu spravili jeho vcelku klidnou reakce na rozchod) a hlavně mi vadí, že se tu jejich vztah nijak nevyřeší - ta možnost řešení se jen nahodí (Sam Jacob a Jackovi Kerry) a na konci z toho nic není. Tak buď je konečně dát dohromady nebo to definitivně skončit, ale ne tohle nic. Jinak finální společné rybaření na Jackově chatě je skvělý konec pro původní tým - nepřátelé jsou poraženi, členové SG-1 se asi rozprchnou na různé strany, ale pouta mezi nimi zůstanou. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama