Reklama

Reklama

Hvězdná brána - Série 9

(série)
USA / Kanada, (2005–2006), 14 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Ben Browder, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Claudia Black, Beau Bridges, Richard Dean Anderson, Tony Amendola, Bill Dow, Obi Ndefo (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze (16)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zmena seriálu výrazne prospela, kedže 8. séria upadala a upadala. Síce nové postavy tomu príliš nepridali, hlavne teda nesympatická a otravná Vala, ale vytvorenie nového a omnoho silnejšieho nepriateľa (pomaly z ríše naozajstných bohov) bol výborný oživujúci prvok seriálu. Až na pár epizód, ktoré sa vracali späť ku Goauldom či k artušovskej mytológii, si väčšina dielov držala skvelý náboj. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesun námětu od všelijakých těch bohů a bůžku ke křesťanství mi hodně sedl. A i když se v mém okolí nad ní hodně lidí ofrňuje,mě naopak Claudia Black (Pitch Black) sedla hodně a rozhodně posl.2 s.,osvěžila. Asi i proto,že mi přijed tak o 200% ženštější než babochlap Carterová. Samoz.výrazné umenšení role hl.hvězdy celého SG,McGyvera bylo znát,ale člověk si zvykl. ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže, na poslední dvě série tu máme zase změněnou znělku. K odlišení asi dobré. Někdo by řekl, že Oriové jsou zbytečné prodlužování seriálu. S tím rozhodně nemůžu souhlasit, protože Goa'uldů už bylo až moc. Do "nové" Hvězdné brány padnou jak vyšití. Cam Mitchell a generál Landry jsou naprosto v pohodě. Ne tak dobří jako ti, které nahrazují, ale pořád cajk. S Valou je to horší. Pár hlášek má, ale většinu času je jen otravná. Každopádně lepší než předešlá série a možná i předpředešlá. 4* ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik dílů v téhle sérii dostalo 5*, že tolik musím dát i celé sérii! :) Po porážce replikátorů a převážné spousty Goaul'dů se objevuje nový nepřítel, ale i poměrně nová sestava SG-1 a i vedení SGC. Ze seriálu vypadává generál O'Neill a Hammond výměnou za Camerona Mitchella a generála Landryho. Nový nepřítel Oriové skvěle metaforují středověké křesťanství (jehož samotného se ovšem jako náboženství tvůrci záhadně netknou a křesťanského Boha nechávají skutečně Bohem.. :) ), ale pěkná napodoba. :) Setkáváme se s převorským morem jako hrozbou, kterou "dobří" Oriové zničí, když se v Orie začne věřit a taky zajímavé vysvětlení, PROČ Oriové potřebují své věřící.. :) A tak je to s veškerým božstvem, ať už na úrovni materiální (osobnostní) nebo energetické.. :) ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá obměna, nové postavy, nová rasa a hrozba pro zemi. Vůbec námět není špatný i přes to, že je člověk legendami kolem Artuše přesycen. Obměna herců není špatná a vůbec jsem neměl se členy SG týmu problém. Rozjezd drhne, ale postupem času dostaneme standart, na který jsou fanoušci zvyklí......7/10 ()

Galerie (383)

Zajímavosti (8)

  • V momente, keď zmizne DHD panel na zadávanie adresy, je na jeho mieste len utlačená tráva. Takto vidieť, že tvorcovia len nachvíľu DHD panel položili na toto miesto. (Van_der_Ovec)
  • V epizodě mají na sobě vojáci Kaledonie uniformy armády Spolkové republiky Německo, Bundeswehr. (O'Neill)
  • Když chtějí členové Luciánské aliance popravit členy SG-1, je jasně vidět, že mají krvavá zranění na obličejích. Když je na poslední chvíli přenesou na palubu Odysei, nejsou po zraněních ani památky. (Guilemot)

Reklama

Reklama