Reklama

Reklama

Obsahy(1)

SG-1 s Valou se vrací na planetu, kterou má v blízké době navštívit převor. Vala se na té planetě kdysi vydávala za boha (Keteš) předtím, než jí byl odebrán symbiont. Když se místní dozví, že Vala je jen někdo, kdo si na boha hraje, zavřou ji do cely. Na planetu dorazí převor. Podaří se mu skupinu místních přesvědčit, že Oriové jsou mocní. Aby to dokázal, rozšíří mezi populaci převorský mor. (Varan)

(více)

Recenze (9)

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda po čtyřech epizodach zaměřených jenom na Ori, se konečne zmíňuje o Goa´uldech. Zistujeme ,že Vala byla Goau´ldem, zdá se že Vala si toho hodně prožila.Celkem dobrá epizoda. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok vlažnejší, Vala a jej minulost ma vôbec nezaujímajú. Podstatou epizódy sú našťastie Orájovia, ktorí odkrývajú čoraz viac svoje zámery a ukazujú svoju moc. Čo je len dobre do budúceho pokračovania seriálu. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mála epizod s Valou, kde mi byla trochu sympatická, i když to přišlo až v hodně pozdní fázi epizody. Ori poprvé ukazují, jak jsou proti nim lidé bezmocní a ten konec, kdy nedojde k obligátnímu happyendu, je hodně silný. Mimochodem ta slovní přestřelka mezi Danielem a Převorem byla velmi zajímavá, ti ubozí vesničani zde čelili skutečném dilematu. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil jsem lidem, co psali už dříve, že SG šla doháje. Až do konce 8. série jo, ale Orájové mě teda nějak nenadchli ačkoliv jsem viděl už filmy Hvězdná Brána Archa Pravdy a Hvězdná Brána Návrat, kde likvidovali Oráje a tam to bylo docela dobrý. Každopádně neustálé "Blahoslavení budiž Oráj" a tupý kecy Převorů mě nuděj už teď a prostě to není ono, když tam není původní tým a generál. Prostě od začátku slabota a Vala...jako ve filmu byla oukej, ale tady prostě...na zabití, divim se, že Deniel ještě nespáchal sebevraždu. Tou 8. sérií to mělo skončit, v tom nejlepším. Dobře, příběh pokračuje a je tu hrozba Orájové, ale prostě tohle neni ono, nelíbí se mi to a to, že jsem až doteď dával denně 3+ dílů (asi až 10) a teď už tolik ne, tak to o něčem svědčí. Prostě Goa'uldi tam měli zůstat, vím, že Bála ještě uvidím, ale původní SG-1 už ne a to mě štve. Těším se na Atlantidu teda. Tam jsou aspoň Wraithové, co to umí a je radost sledovat Jumpery jak to likvidujou, ale tohle. Ne díky. Začínám oproti 4*-5* dávat 3*, sorry ale to ne. ()

Reklama

Reklama