Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jaffskou planetu dorazí převor. Místní po něm začnou střílet. Převor střelám odolá a vytvoří okolo sebe a brány modrou kopuli, která ho chrání. Podle všeho by jim se zničením kopule mohl pomoct jistý Nerus. Na SGC dorazí také Sam a přidá se k SG-1 a společně vyrazí za převorem na jaffskou planetu. Nejsou jediní, kdo na planetu dorazil. Jaffa Gerak dorazí na planetu také. Chce zničit celou planetu, aby se zastavila expanze Oriů. (Varan)

(více)

Recenze (9)

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten husarský kousek, který tady Vala předvedla byl důležitý pro budoucnost seriálu, ale když jsem to kdysi viděl poprvé, měl jsem podobný názor jako Grogan tady někde kolem. Vala je dobrá postava, která to odlehčuje, tak dlouhý seriál se nemůže tvářit celou dobu úplně vážně... ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší 4 hvězdy, zajímavá zápletka o postupu Ori do naší galaxie je srážena některými kontroverzními rozhodnutími autorů, hlavně jejich snaha udělat z Valy nějakou hrdinku je hodně křečovitá. Takže je jediná, kdo nevěří Goa'uldovi (který samozřejmě kuje pikle s Ori, což hlavní hrdiny snad ani nenapadne) a v závěru jsou ostatní z main-castu scénáristou napsáni jako zmatení zelenáči, co nikdy nezažili nějakou krizi, což dává Vale jedinou možnost - hrdinně vyrazit na záchrannou misi sama. Naprosto nic mě nepřesvědčí, že jí šlo o něco víc než záchranu své vlastní mizerné kůže, i když scénáristé se nám ji tak snaží vnutit jako zázračně polepšenou a někoho, kdo si zaslouží respekt lidí z SGC. Za mě jde o naprosto zoufalou snahu, nikdy jsem neuvěřil, že by takovou osobu někdo z SGC akceptoval, to je jen zoufalé přání tvůrců. Jinak ale epizoda dobrá, hodně akce, skřípající vztahy s Jaffy se prohlubují a taky návrat Sam potěšil. Smíšené pocity mám ještě z Neruse - herec odvedl dobrou práci, ale dělat z Goa'uldů až takové kašpary, to snad nebylo nutné. ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerus mně není moc sympatický,ale epizoda je moc zajímavá,konečne vidíme Promethea.Celkem se mi líbil začátek když Převor tím silovým polem odhodil ti lidi, je to síce hodně zajímavý, jenže bez O´Neilla a Goau´ldu to není to samé, ale pořád vzrušující. Skvělý soundtrack. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Carterovej a vesmírna operácia ohľadom udelenia lekcie Orájom, ktorí neustále umocňujú svoju moc. Škoda akurát, že Vala nezmizla nadobro a v nasledujúcich epizódach sa bude opäť objavovať. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama