Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v lesích byl jednoho večera nalezen mrtvý jaffa. Teal'c a Cam se od Kal'el (členky jaffské rady) dozvídají, že jaffu na Zem vyslal Gerak, jelikož se na Zemi nachází Ba'al a Gerak chce Ba'ala zajmout. Když se jaffa nevrátí, vyšle za Ba'alem skupinu jaffských bojovníků. I oni selžou a Ba'al uteče. Podaří se mu kontaktovat SGC. Pokud ho nenechají být, nechá v kdesi v USA odpálit naquadahovou bombu. (Varan)

(více)

Recenze (10)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl plný nelogičností a dějových děr, taky nám rozjíždí linii s Ba'alovými klony, která nás bude strašit až do konce seriálu a z ultimátního záporáka udělá takovou lehce komickou a otravnou postavičku. Přesto, že to moc nechápu, tak mě tuhle epizodu baví sledovat, jen člověk musí akceptovat, že tenhle díl je totální béčko, kde vidíme věci jako Ba'ala v televizi, beze stopy mizející dům, technologii transportu upravenou dle potřeby (vždycky se transportovalo z lodi na planetu nebo opačně, tady si postavy dům transportují do vzduchoprázdna jen tak), Jaffy útočit na veřejnou budovu. Najednou se tu prostě objevují věci, které bych dříve v seriálu vůbec neočekával a moc neladí s dřívějším tonem seriálu, kdy se snažili o jistý realismus (do jisté míry, dané licencí televizního seriálu). Taky jsou tady mnohé nelogičnosti typu Ba'al se chce schovat na Zemi a proto vystupuje jako mediálně známá osoba, Ba'alovy klony by neměly mít v krvi naquadah (na Zemi se nevyskytuje) a přesto ho v dalších dílech všechny mají, SGC jen tak trpí, že jim Jaffové bez dovolení lezou na planetu a dělají si tam, co je napadne, věžák postavený sotva za půl roku. Nebudu ale zkoumat, proč pro mě tahle epizoda funguje i navzdory všem výše uvedeným výtkám. Jaffská linie je jediná část epizody, kde se drží kvalita z dřívějška, i když mi vrtá hlavou, že někdo, o kom jsme donedávna neslyšeli, se najednou stal pro Jaffy důležitější než Teal'c nebo Bra'tac... ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Baal jako jediny z Goauldů budí respekt, ale to devátou serii nezachrání. Scénaristi už vaří z vody a přišli s technologií na výrobu klonů. Tohle musí zaručeně skončit katastrofou. Konečně aspoň zmizela otravná Vala, která kromě dekoltu a dvojsmyslných vtipů nemá co nabídnout. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda má akciu aj spád. Ale po tom, čo nastúpil silnejší nepriateľ v podobe Orájov, vracať sa k nejakých goauldím reliktom je skrok späť a minimálne nezaujímavé. Ale beriem epizódu aspoň z pohľadu toho, že sa tu otvárajú či skôr roztvárajú vzťahy medzi pozemšťanmi a Jaffskou alianciou. ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně Goa´uld.Baal je jedním z mála záporáku, který jsou mně sympatický,když jsem koukal na epizodu Summit, (Baaluv první výskyt), nemyslel jsem si že v seriáli dostane až takový prostor v podobě 5 sérií.Nezapomenutelná scéna - Baal ve správách, skvělá epizoda. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama