Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v lesích byl jednoho večera nalezen mrtvý jaffa. Teal'c a Cam se od Kal'el (členky jaffské rady) dozvídají, že jaffu na Zem vyslal Gerak, jelikož se na Zemi nachází Ba'al a Gerak chce Ba'ala zajmout. Když se jaffa nevrátí, vyšle za Ba'alem skupinu jaffských bojovníků. I oni selžou a Ba'al uteče. Podaří se mu kontaktovat SGC. Pokud ho nenechají být, nechá v kdesi v USA odpálit naquadahovou bombu. (Varan)

(více)

Recenze (10)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Baal jako jediny z Goauldů budí respekt, ale to devátou serii nezachrání. Scénaristi už vaří z vody a přišli s technologií na výrobu klonů. Tohle musí zaručeně skončit katastrofou. Konečně aspoň zmizela otravná Vala, která kromě dekoltu a dvojsmyslných vtipů nemá co nabídnout. ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně Goa´uld.Baal je jedním z mála záporáku, který jsou mně sympatický,když jsem koukal na epizodu Summit, (Baaluv první výskyt), nemyslel jsem si že v seriáli dostane až takový prostor v podobě 5 sérií.Nezapomenutelná scéna - Baal ve správách, skvělá epizoda. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda má akciu aj spád. Ale po tom, čo nastúpil silnejší nepriateľ v podobe Orájov, vracať sa k nejakých goauldím reliktom je skrok späť a minimálne nezaujímavé. Ale beriem epizódu aspoň z pohľadu toho, že sa tu otvárajú či skôr roztvárajú vzťahy medzi pozemšťanmi a Jaffskou alianciou. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Goaldi by už měli být pohřbený a neměli by se vytahovat. Je tu nový, zajímavý a neokoukaný nepřítel, který seriál trochu nakopl dopředu. Zbytečné vracet Goaldy, kteří už prostě nemají co říct. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl plný nelogičností a dějových děr, taky nám rozjíždí linii s Ba'alovými klony, která nás bude strašit až do konce seriálu a z ultimátního záporáka udělá takovou lehce komickou a otravnou postavičku. Přesto, že to moc nechápu, tak mě tuhle epizodu baví sledovat, jen člověk musí akceptovat, že tenhle díl je totální béčko, kde vidíme věci jako Ba'ala v televizi, beze stopy mizející dům, technologii transportu upravenou dle potřeby (vždycky se transportovalo z lodi na planetu nebo opačně, tady si postavy dům transportují do vzduchoprázdna jen tak), Jaffy útočit na veřejnou budovu. Najednou se tu prostě objevují věci, které bych dříve v seriálu vůbec neočekával a moc neladí s dřívějším tonem seriálu, kdy se snažili o jistý realismus (do jisté míry, dané licencí televizního seriálu). Taky jsou tady mnohé nelogičnosti typu Ba'al se chce schovat na Zemi a proto vystupuje jako mediálně známá osoba, Ba'alovy klony by neměly mít v krvi naquadah (na Zemi se nevyskytuje) a přesto ho v dalších dílech všechny mají, SGC jen tak trpí, že jim Jaffové bez dovolení lezou na planetu a dělají si tam, co je napadne, věžák postavený sotva za půl roku. Nebudu ale zkoumat, proč pro mě tahle epizoda funguje i navzdory všem výše uvedeným výtkám. Jaffská linie je jediná část epizody, kde se drží kvalita z dřívějška, i když mi vrtá hlavou, že někdo, o kom jsme donedávna neslyšeli, se najednou stal pro Jaffy důležitější než Teal'c nebo Bra'tac... ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Baal - "Přes 600 kanálů a nedá se na to dívat." Jako tohle byla, jak říká Jeremy Clarkson z TOP Gearu, bomba na závěr jako svině. Ale co jinýho dodat, než jenom prosté TRUE LULW. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víceméně je tenhle díl hlavně akční, ale na konci dílu se dovídáme poměrně důležitou skutečnost, která nás s Ba'alem bude provázet až do konce seriálu. :) Je to takový lišák!! :) ()

Reklama

Reklama