Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oriům se podaří na svou stranu nalákat Geraka. Ten chce, aby jaffská rada přijala učení Oriů. S tím mnozí z rady nesouhlasí. Na SGC se objeví převorský mor. Ten se rychle rozšíří mezi lidi na Zemi. S nalezením protilátky doráží na pomoc Orlin (z epizody Povznesení). Tentokrát na sebe převzal podobu dítěte. Podle něho potřebují krev Orie, který mor mezi lidi rozšířil. (Varan)

(více)

Recenze (8)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší dvojdíl. Potenciál by tam byl, jenže je tu několik problémů, které ten potenciál kazí. Jednak rozpočet asi musel být nedostatečný, jinak si neumím vysvětlit, proč o celé té strašné, po Zemi se šířící epidemii, jen slyšíme a nevidíme z ní prakticky nic (pár chlápků v ochranných oblecích, pár pacientů na posteli a jeden převážený do karantény je pro prezentování celosvětové hrozby málo), jen pořád slyšíme, jak se to horší a bude dál zhoršovat, ale prostě to nemá dostatečný efekt. Zápletka s Orlinem je nudná a Carterová by si zasloužila výraznější roli v epizodě než dělat někomu chůvu (proč ONA nešla otestovat svůj vlastní výtvor na neutralizaci Převora, to je nějaký archeolog kvalifikovanější?). Jaffská zápletka je tu nejzajímavější, i když je Gerakovo přijmutí doktríny Počátku dost urychlené, tak je vcelku logicky vysvětleno, stejně tak i fakt, proč by byl Počátek lákavý i pro radu zastupující jaffský národ. Potěšil i návrat generála Hammonda, i když na takovou roličku to mohl být v podstatě kdokoliv. Průměrné 3 hvězdy, pokračování je pak ještě slabší.... ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je trošku blbé si díl podruhé pouštět zrovna v době, kdy řádí "pandemie" COVID 19, která navzdory nestoprocentní smrtnosti uzavřela už leckterou hranici... :/ :) Nicméně tenhle díl dost posouvá děj třeba i v linii svobodných Jaffů, z nichž někteří se svobody opět zříkají... ()

Reklama

Reklama