Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gerak přijal Orie. Ti ho jako poctu za jeho víru přijali mezi sebe a udělali z něj převora. Gerak s novou silou předstupuje před radu. Je velice těžké vzepřít se Oriům. Cam se vrací na planetu Sodan, tam má dorazit převor Damaris. Potřebují jeho krev k výrobě protilátky. Trochu jim to usnadní nový vynález Sam, který zablokuje Damarisovy orijské schopnosti. (Varan)

(více)

Recenze (6)

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné zakončení dvojdílu, které dává trošku naděje v boji s Orii i jejich morem. Pozn. zajímavé sledovat, jak se podle seriálu chová svět vůči viru se stoprocentní smrtností, když na díl člověk kouká v době covidové..! 🤔 ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabé dokončení už takhle slabého dvoudílu. Námět potenciál měl, jenže v tomhle dílu už z té smrtící pandemie nevidíme ani to málo, co bylo přítomno v prvním díle, takže chybí jakékoliv dramatično situace, žádný známý charakter není v ohrožení života (Landry se nepočítá, jednak ho zase tolik neznáme, jeho onemocnění trvá asi 5 minut a ani nevypadá nijak nemocně), ani ze vzniklé situace nevzejdou žádné důsledky (co tajnost celého programu? situací, kdy věčné tutlání programu působilo křečovitě, bylo v seriálu už víc, ale celosvětová pandemie by nepřešla bez důkladného vyšetřování lidí, kteří o bráně nevědí). Většina hlavního osazenstva v téhle epizodě neudělá nic důležitého pro vyřešení krize, Daniel a Mitchell tu předvádějí rádoby cool výstup, kdy se s převorem dohadují o receptech a jestli ho jejich chování mělo přesvědčit, aby se k nim přidal, tak by musel být asi silně dementní. Celkově je tahle část epizody totálně zbytečná a oba herci tu poměrně silně přehrávají. Carterová zase místo něčeho podstatného dělá chůvu Orlinovi, který pomalu blbne a dělá vážné chyby při výrobě léku a když mu to jeden vědec vytkne, tak na něj ještě hystericky ječí (ve stylu "jak si můžete dovolovat zvyšovat hlas na někoho, koho mám ráda"). Landry řeší svůj složitý vztah s dcerou (už zase) před polovinou zaměstnanců SGC. Jediný z hlavních postav, kdo pomůže krizi vyřešit, je Teal'c. Jaffská linka mě v některých dílech nebavila, v téhle dvojepizodě ale alespoň trochu zachraňuje úroveň dílu. Scény Teal'ca, Brata'ca a Geraka jsou jediné, kdy fungují emoce a je zde přítomná nějaká hloubka postav (hlavně Gerak, dosud popisovaný jen jako kompletní bad guy, tady ukáže, že má i lidskou stránku a dokonce se obětuje pro záchranu Země. "Když to udělám, zemřu. Ale zemřu svobodný.") Jako bonus tady máme hned několik zbytečných/nelogických/dementních scén - viz cool banter Daniela a Mitchella (jednoznačně dementní), návštěvu mezinárodní komise v nákazou zamořené základně (totálně zbytečná scéna) a vysoce postaveného generála také na osobní(?) návštěvě základny (jak je to vlastně s Hammondem? je ještě v armádě nebo už v důchodu? planetární obraně by měl velet Jack, o kterém tady nepadne ani zmínka, i když jako hlava planetární obrany asi v řešení krize hrál klíčovou roli), vakcína jako lék (vakcína snad funguje jako prevence před nakažením, ale ne jako lék pro už nakažené, ne?), Orlin rozptýlí testovaný virus v laborce a jen tak si odkráčí dveřmi? Ty dvě hvězdy jen za povedenou jaffskou linku... ()

Zajímavosti (1)

  • V čase 17:26 si lze po pravé straně převora všimnout neodstraněného křížku pro klíčování pozadí. (cze.Oi)

Reklama

Reklama