Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S SGC se spojí Jarrod Kane z Randského protektorátu. Jarrod Danielovi řekne o tom, jak převor navštívil planetu. Za to, že místní věří v Orie, dal převor místním plány na zbraň, která dokonale zničí nepřítele. Prvním cílem zbraně byla základna Kaledonie. Poté co základnu stroj zasáhl, základna zmizela z povrchu zemského. Daniel a Jarrod se vydávají za Randskou vládou vyjednávat o zničení zbraně. To byla past, Jarrod a Daniel místo vyjednávání skončili ve vězení. Prometheus se vydává Daniela zachránit. (Varan)

(více)

Recenze (10)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Porážka Zeme so svojim najvyspelejším plavidlom proti technologicky menej vyspelej planéte trochu zabolela. Keď musel kapitán lode kapitulovať, bolo ponižujúce. Nakoniec to loď nevydržala úplne a s ňou i jej kapitán. Trochu tiež prekvapil fakt, že ani asgardská technológia, či už štítov alebo palných zbraní, absolútne nestačí na technológiu Orájov. Epizóda ale akčná i napínavá. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda z 9. série. Hodně zajímavá zápletka, konečně trochu více týmové spolupráce, pochmurná atmosféra, pochmurný konec naší první vyrobené lodi (její ztráta mohla mít pro další děj seriálu nějaký význam, o to víc zamrzí, že v dalším díle máme novou a všechno je jakoby se nic nestalo) i jejího velitele. Imho Pendergast dostal jednu z nejpůsobivějších smrtí v celé sérii, ukázal se jako správný velitel (ne vždy měl k tomu příležitost, protože scénáristé často scény na lodích píší tak, že by neznalec nepoznal, že SG-1 na lodi nerozkazuje), byly tu slušné charaktery ve vedlejších rolích (kromě Kana i zástupce prezidenta v podání Ernieho Hudsona a ministryně sousedního státu, dokonce i klišovitý padouch Nadal byl zahrán poměrně solidně), konečné vyřešení situace bylo poměrně realistické a jen podtrhuje, jak zbytečné byly ztráty v SGC. Jen pár nucených scénáristických rozhodnutí za účelem vývoje děje zamrzí - SG-1 rozhoduje o misích bez přítomnosti velitele základny (nebo někoho, kdo ho zastupuje?), váhání a dohadování před střelbou na satelit, po kterém už je na ústup pozdě... ()

Reklama

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě mají na sobě vojáci Kaledonie uniformy armády Spolkové republiky Německo, Bundeswehr. (O'Neill)

Reklama

Reklama