Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vala se skrz antické zařízení spojí s Danielem. Přesvědčí ostatní členy SG-1, že je to skutečně Vala (kdo se spojil s Danielem). Řekne jim, co se stalo od té doby, co se neviděli. Hlavně to, že Oriové budují armádu a staví lodě, aby přemohli všechny nevěřící. (Varan)

Recenze (6)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužiaľ, ako sa dalo očakávať, nesympatický parazit menom Vala je vrátil. Našťastie epizóda odkrýva ďalší cieľ ohľadne Orájov - a to stavbu medzihviezdnych lodí a nábor bojovníkov. Koniec 9. série pekne vrcholí. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně blbá epizoda, kde hlavní postavy jen poslouchají stupidní příběh Valy, který je užit jen jako berlička pro vrácení její postavy do linie s Ori, ukázání, jak si SGC cení její pomoci se zničením první superbrány (tady jsem měl chuť zvracet) a vlastně pro nic navíc. Dějově ten její příběh nedává vůbec smysl - vše, co potřebovala říct, bylo tohle: "Ori mají novou superbránu a chystají se poslat lodě", dobře věděla, že spojení se může kdykoliv přerušit, tak proč mele o takových blbostech jako svém sňatku, věznění na oltáři, zázračném dítěti (další odporné klišé, které je bohužel hlavním motivem pro další řadu)? Tolik věcí, spojených s touhle postavou, která se do univerza SG vůbec nehodí, kazí dojem z celkově povedeného seriálu. Hlavně, že Jonase, který měl takový potenciál, ze seriálu totálně vymazali, ale tahle kreatura tam prostě musí být. Ale dost už o Vale. I jinak je to totálně vycpávková epizoda, přestože se zde řeší Ori. Podzápletka s odebráním brány je rádoby dramatická (a pro vyplnění trochy času) a jak nečekaně nakonec brána zůstane Američanům, ucpěme Rusákům hubu novou loďí, kterou jim stejně hned zničíme. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se opět setkáváme s Valou, seznamujeme se s Tominem a zjišťujeme, co Vala dělala celou tu dlouhou dobu v galaxii Oriů. Nejenže Oriové poměrně dost připomínají svými činy středověké křesťanství, teď se ta podobnost ještě zvětšuje neposkvrněným těhotenstvím. :) ()

Reklama

Reklama