Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vala porodila vyvolenou. Oriové Adriu považují za jakési světlo v temnotě, to ona povede Orie k vítězství. Sam je stále ve skafandru a kvůli škodám se nemůže přenést na vesmírnou loď. Teal'ca Lucianská aliance drží v zajetí. Viní ho za to, že je přivedl do pasti (Oriové zničili spoustu jejich lodí). Dozvíme se, že Danielovi se na poslední chvíli podařilo přemístit na Oriiskou loď. (Varan)

(více)

Recenze (8)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vesmírny stret s Orájmi pokračuje a nemontuje sa do neho žiadny Merlin či podobní čarodejovia. Akčný i napínavý vstup do 10. série. Len také dve logické chybičky: Jackson sa transportuje na orájsku loď pomocou kruhov, pritom orajska loď nevypne svoje štíty a tiež som bol v tom, že na prenos kruhmi treba technológiu kruhov na oboch transportných miestach a orájska loď ňou určite nedisponuje. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší opening v historii seriálu. Minulý díl měl své chyby, ale ten závěr, kdy Ori totálně rozsekali veškerou dostupnou obranu galaxie, měl značnou působivost, kterou tohle pokračování spláchlo do záchodu. Lidí zde umře nespočet, ale nikdo to neřeší (co ten ruský důstojník, kterého jsme znali už od 5. série? nikdy jsme se nedozvěděli, zda zemřel či ne a pokud ano, tak to nikoho netrápí), zato zde sledujeme sérii zázračných zachránění členů SG-1, Bra'taca, kterému rapidně klesne IQ a chce se obětovat při pokusu zničit loď nepřítele, i když je mu jasně řečeno, že kvůli štítům je pravděpodobnost, že něčeho dosáhne, velice mizivá, Landryho, který uprostřed krize nemá nic lepšího na práci než nadávat na politiky (kteří alespoň navrhují nějaké řešení krize, on sám nemá nic), klišé v podobě dítěte, které povede Ori do války (jaká náhoda, že patří Vale, holt jsme museli nějak tuhle postavu přivést zpět do seriálu, i když to odporuje veškeré logice), po bůhvíkolikáté mučeného Teal'ca, přechytralého Mitchella, který se chová jako by šéfoval pozemské lodi místo Emersona nebo nám předvádí, že zná Bra'taca lépe než zbytek hlavních hrdinů (kteří ho znají jen 9 let, Teal'c ještě o mnoho let víc), zuřivé přehrávání Shankse a jeho cool interakci s Valou, Sam jako pouhou dámu ve nesnázích, z bojů tu skoro nic nevidíme.... Něco málo pozitivního by se našlo, ale nějak nemám chuť to hledat. Jedno se musí nechat (a proto 1 hvězda), i přes klišovitost motivu dítěte-ničitele jsou jednotlivé verze Adrii slušně zahrány. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Transportní kruhy! Tahle legrace je v celém seriálu strašně upravovaná, jak se jim to hodí. Někdy to jde jen z kruhů do kruhů, jindy to jde z místa bez kruhů do kruhů, jindy zase z kruhů klidně i do vesmíru... Někdy to nejde skrz štíty, jindy ano... V tomto si po celou dobu seriálu neudělali pořádek... Jinak slušný průšvih na úvod poslední série SG1... ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý úvod do nové Série... Jj to byl slušnej masakr ta bitva... Vala porodila holčičku... Vím, že děti rostou rychle, ale tohle :))) Potřebujeme dobrý plán, nový plán... ()

Reklama

Reklama