Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaffové díky zbrani z Dakary (použita na zničení replikátorů) zabili všechny na jedné Orijské planetě. Toho SG-1 využije a vydají se prozkoumat Orijskou loď. Nejsou však sami, kdo loď hledá. Teal'c a Cam narazí na partu svobodných Jaffů, co si uráčili loď přivlastnit. Landry a Bra'tac vyráží za Jaffskou radu zjistit, proč se rozhodli zaútočit na Orijskou planetu. (Varan)

(více)

Recenze (9)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku slušná epizoda, kde hlavní dějová linie o postupu Ori do naší galaxie je slušně zpracovaná, průzkum nepřátelské lodi trochu připomíná staré časy, kdy jsme poprvé zkoumali lodě Goa'uldů, Vala je tu jako v jedné z mála epizod docela snesitelná a dokonce i smysluplně komunikuje s Danielem, Mitchell tu není za klišovitého hrdinu nebo zbytečně necituje události z prvních 8. řad, ale je tu pro změnu za sympaťáka, plán Jaffů na útok na Ori je alespoň nějaká taktika, když Země spoléhá jen na nalezení jakési magické superzbraně. Jaffský velitel je slušně zahrán, ale na začátku působí docela rozumně, aby z něj na konci udělali naprostého maniaka posedlého mocí, to se nepovedlo. Jsou tady ale věci, které epizodu kazí - hlavně arogantní poza Landryho, který se tam tváří, jakoby porážka Goa'uldů a Replikátorů byla kompletně jeho zásluha, s Bra'tacem zachází jako s poslíčkem (taková role je pro Bra'taca zbytečná a ponižující, to snad aby tam radši nebyl), pár nelogičností (jak se Jaffové naučili nastavit tu zbraň na Dakaře? a jak to, že ji nezničili, jak bylo domluveno, to si to SGC nepohlídalo?) a pak mě vyloženě vytočil ten závěr, kdy se dozvíme, že Jonasovu planetu dobyli Ori, ale o něm nepadne jediné slovo. Je tedy živý nebo mrtvý? - jako u Chekova se to nikdy nedozvíme. Tady to mrzí o to víc, že Jonas patřil mezi hlavní postavy (navzdory tomu, jak moc by na to někteří lidé rádi zapomněli). ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jafové se rozhodli vzít osud do vlastních rukou, ale jsou arogantní a poslouchají víc emoce než rozum. No a tak to dopadne blbě. Naštěstí s tímhle jejich přístupem jim to člověk přeje. Jejich role v galaxii je nyní minimální. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akciou a vesmírnymi stretmi nabitá epizóda, v ktorej Orájovia prvýkrát schytávajú úder. Zápletka s Jaffmi na palube trochu slabota a Adria sťaby 'orájský Ježiš' mi zasa nesadla - taký premúdrelý a arogantný tínedžer - veľmi zlé obsadenie i zvolený charakter. Inak to, že sa SG1 prvýkrát prechádza na palube orájskej lode pripomína jej prvé strety na palubách goauldských lodí, akurát dizajn chodieb a "mixážnych" pultov je iný. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama