Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cam, Vala, Sam a Teal'c dorazí na další planetu, která odmítá Orijské učení. Setkají se tam s Orijským převorem – jenže tohle není obyčejný převor. Je to Daniel. Rozhodnou se Daniela přenést na Odysseu. Daniel jim vynadá, co jim tak trvalo přenést ho. Řekne jim o jeho plánu a jak ho Adria nabádala k víře v Počátek. Má plán, který by mohl zastavit vliv Oriů jednou provždy. Woolsey ani nikdo z vedení Danielovi nevěří. Tak Jack, Sam, Cam, Vala a Teal'c pomůžou Danielovi s jeho plánem. (Varan)

(více)

Recenze (7)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10. séria ide perfektne. Dr. Jackson sa pre zmenu pridá ku nepriateľom, resp. žeby hral na dve strany? Dokonca si strúhne jednu romantickú scénu s dcérou Valy. Len jedno nepochopím, "božská" Orisai je omráčená a oni namiesto toho, aby jej oddelili hlavu od tela, ju nechajú tak. Takto nehanebne sa správať k nepriateľom. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Částečné zakončení Ori linky před závěrečným filmem nebylo špatně provedeno, vzhledem k tomu, jakým stylem je celá linka pojata, se asi moc lepšího vymyslet nedalo. Nepřítel je prostě moc silný, běžné způsoby boje nestačí, tak musíme vytvořit superzbraň, která je všechny najednou vyhubí (a radši se ani neodvážíme nadhodit, jestli jsou skutečně všichni Ori zlí a zaslouží si vyhladit, jak víme, že takhle neuvažuje jen pár zkorumpovaných jedinců mezi nimi?). Návrat RDA moc potěšil, ale mnohem radši bych ho viděl interagovat se Sam a Teal'cem (a snad i Mitchellem a Landrym) než se zuřivě přehrávajícím Shanksem, u kterého ani není jasné, proč se chová tak podivně, oproti čemukoliv, co jsme v minulosti viděli v chování jeho i Merlina. Woolsey je tu za záporáka, protože je opatrný a nechce zopakovat chybu, která kdysi stála život několik mužů (osobně si myslím, že nebyl záporákem, ale z pohledu main castu určitě ano). Jinak jedna z věcí, která mi na Ori lince vadí, je fakt, že Daniel je tu za osamělého superhrdinu, kterému zbytek týmu dělá podržtašky při jeho heroickém zachraňování světa.... I přes řadu výtek má epizoda slušné tempo, kontinuitu, RDA, krásnou Morenu Baccarin a je tu pár povedených týmových interakcí, tak dám slabší 4 hvězdy... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama