Reklama

Reklama

Hvězdná brána

(seriál)
  • Kanada Stargate SG-1 (více)
USA / Kanada, (1997–2007), 157 h (Minutáž: 42–96 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don S. Davis, Corin Nemec, Ben Browder, Claudia Black, Beau Bridges, Tony Amendola (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(213)

Obsahy(1)

Seriálové pokračování slavného sci-fi filmu stejného názvu. Po dalším objevu Daniela Jacksona je zjištěno, že pomocí hvězdné brány je možné cestovat i na jiné planety. Americká armáda proto zřídí několik týmů pojmenovaných SG, které mají za úkol planety prozkoumat a pokud možno s jejími obyvateli navázat přátelské vztahy. Bojují také proti mimozemské civilizaci, která zotročuje planety, pátrají po původu hvězdných bran a snaží se vymanit z vlivu zkorumpovaných politiků, kteří chtějí bránu využívat kvůli vlastnímu prospěchu. (Sharlay)

(více)

Zajímavosti (201)

  • Přilby Apophisových (Peter Williams) hadích stráží mají nelogickou konstrukci. Hlava člověka je v přilbě v místě, kde má přilba ve tvaru hada krk, a nemůže být tedy přes ně nic vidět. (Thommy91)
  • Navzdory mnoha zraněním, která za svoji vojenskou kariéru prodělal, nedostal Jack O'Neill (Richard Dean Anderson) nikdy Purpurové srdce. (SG-1)

Hvězdná brána - V hadím hnízdě (1998) (epizoda) (S02E01)

  • Zdá se, že kromě uzdravení má sarkofág i šicí schopnosti, protože když je zasažen Daniel Jackson (Michael Shanks), má po výstřelu díru ve vestě. Po jeho uzdravení v sarkofágu má ale vestu už bez díry. (Guilemot)

Hvězdná brána - Děti bohů (1997) (epizoda) (S01E01)

  • Na začátku vchází nepřátelé otevřenou hvězdnou bránou. O pár sekund později je brána v záběrech zavřená a následně opět odchází otevřenou bránou. Nemohli tu bránu otevřít bez počítače. (Sca7ha)

Hvězdná brána - Děti bohů (1997) (epizoda) (S01E01)

  • Hned na začátku filmu, když Apophis (Peter Williams) projde hvězdnou bránou, má na sobě zlaté brnění. V čase 5:02, když se Apophis otočí a jde zpátky k hvězdné bráně, má na chvíli jeho brnění klasickou matně šedou barvu a ne zlatou, kterou mělo před chvílí. (dom156)

Hvězdná brána - Nepřítel uvnitř (1997) (epizoda) (S01E02)

  • V epizodě je možné vidět při operaci Majora Charlese Kawalskyho (Jay Acovone), že v detailním záběru ukazují hodiny čas 1:19:52. V širším záběru ukazují pouze 0:23:47. V následujícím záběru, který by měl být o několik minut později, je na hodinách jen o pár sekund více. (honzista)

Hvězdná brána - Noční směna (2002) (epizoda) (S06E05)

  • Když Sam (Amanda Tapping) prohledává jediný disk (C:) v zapnutém počítači Dr. Flemminga (Peter Anderson), tak je úplně prázdný do posledního bajtu. Je ale nemožné mít prázdný disk a přitom na něm provozovat operační systém. (Leopard105)

Hvězdná brána - Démoni (1999) (epizoda) (S03E08)

  • Když na konci Goa'uld vstoupí z Unase do Vikáře, tak je zvláštní, že to Teal'c (Christopher Judge) nevycítí jako v pozdějších epizodách (jak je obvyklé u někoho, kdo je nebo byl hostitelem). (Guilemot)

Hvězdná brána - Pokrevní pouto (1997) (epizoda) (S01E11)

  • V časech cca 04:37, 04:42, 04:48 a 05:08 je v jednotlivých záběrech na stěnu místnosti v nástěnném zrcadle opakovaně a velice nápadně vidět pohupující se tyčový shotgun mikrofon člena štábu. (Mangano)

Hvězdná brána - Tok'rové 2 (1998) (epizoda) (S02E12)

  • Když probíhá evakuace planety před Goa'uldy, projde první část týmu zpět na planetu Země. Mají aktivní bránu, zavřenou Iris a čekají. Když se snaží vrátit na Zem i zbytek týmu, je brána z planety ale zavřená a o její otevření se pokouší právě Goa'uldi (a přitom je několik prostřihů na stále aktivní bránu na Zemi). Daniel Jackson (Michael Shanks) zadá adresu a teprve tehdy se brána otevře a tým úspěšně projde zpět domů. (Guilemot)

Hvězdná brána - Hadí zášť (2000) (epizoda) (S04E14)

  • Na konci epizody vyjde najevo, že Apophis (Peter Williams) použil maskování na celou svoji flotilu. Již několikrát v seriálu ale bylo řečeno, že při letu v hyperprostoru a i několik vteřin při výstupu z něj nelze maskování použít. V tom případě by SG-1 jeho lodě při jejich příletu měla bez problémů zahlédnout. (Guilemot)

Hvězdná brána - Singularita (1997) (epizoda) (S01E14)

  • V epizodě si lze v čase 28:51 všimnout ocelové konstrukce, která, jak bylo předtím možno vidět, slouží k první fázi dekontaminace. V čase 29:35 se otevře červí díra, ale v této scéně není konstrukce vidět. V dalším záběru na bránu (čas 29:48) je konstrukce zpět na svém místě. (martanius)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama