Reklama

Reklama

Hvězdná brána - Série 10

(série)
USA / Kanada, (2006–2007), 14 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Ben Browder, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Claudia Black, Beau Bridges, Tony Amendola, Morena Baccarin, Cliff Simon, Lexa Doig (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze (10)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál si udržal vysokú úroveň z 9. série a napriek štvrtine priemerných dielov, väčšina topkových to však kompenzuje, sa jedná o dôstojné zavŕšenie celého seriálu. ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na závěr zklamání. Oriové jaksi upozaděni a místo nich Baal, nebo díly úplně o ničem. Samotní Oriové jsou teda předpokládám zničeni, ale aspoň nějaký záběr na to, jak se vypařují by bodnul, protože takto si člověk není vůbec jistý. Poslední díl je totální výsměch. Chápu, že finále bude až ve filmu, ale takovou blbost jsem teda nečekal. 4-* ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově se pohybujeme v tom stejném jako v předchozí sérii, jen už to nepůsobí tak uceleně a navíc ani tempo už není tak bravurní.. Ale pořád to funguje moc dobře, jen ten závěr byl tak natahovaný, dokonce přišla epizoda s otcem Valy, která je zase silný konkurent v kategorii nejhorší epizoda vůbec. Orijové jsou výborní a ten závěr, sice úplně "nezasytí", ale hodně zahřeje u srdíčka. 90% ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deset let vydržela SG1 bavit diváky a když se člověk zamyslí, tak kvalita příliš nekolísala a o to více je to obdivuhodné. Celkově se jedná o důstojné završení jednoho seriálového mýtu a nesmazatelně se tak zapisuje ke kultům. Desátá série si drží slušný standart......7/10 ()

Galerie (143)

Zajímavosti (10)

  • Exploze singularity není z fyzikálního hlediska tak nesmyslná, jak by se mohlo zdát. Rychlost „vypařování“ černých děr je totiž nepřímo úměrná jejich (konečné) hmotnosti. Například pokud bychom vytvořili singularitu o hmotnosti 5 gramů (cca hmotnost amerického nikláku), vypařila by se přibližně za 10 na -23 sekundy a uvolnila by 450 Terajoulů energie ve formě Hawkingova záření (veškerá hmota singularity by se přeměnila na energii spočtenou dle Einsteinovy rovnice E = mc², která definuje celkové množství klidové energie hmoty jako násobek její hmotnosti a druhé mocniny rychlosti světla). Pro srovnání, energie exploze jaderné bomby Little Boy v Hirošimě byla přibližně 63 Terajoulů (15 kilotun TNT). (vojtaruzek)
  • Ještě před úvodními titulky se Vala (Claudia Black) zeptá Daniela (Michael Shanks), jak Thora pozná. Ten bez mrknutí oka odpoví, že podle hlasu. Michael Shanks, který hraje Daniela, také namluvil Thora (což samozřejmě v českém dabingu nevynikne jako vtip). (Gaspaccho)
  • Keď členovia SG-1 idú do lesa loviť neznámeho tvora, nemajú na rukávoch insígnie, avšak pri niekoľkých záberoch už priamo z lovu sa jednotlivým členom tímu insígnie na rukávoch objavujú a následne miznú. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama