Reklama

Reklama

Hvězdná brána - Série 8

(série)
USA / Kanada, (2004–2005), 14 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don S. Davis, Tony Amendola, Dan Shea, Bill Dow, Cliff Simon, Carmen Argenziano (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze (11)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osmička je šílená. Přijde mi, že všechny finance šly do nově vzniklý Atlantidy a na osmou sérii nezbylo. Dílů, kde se cestuje na jiné planety je snad 5. Budiž jí k dobru, že se tu naposledy setkáváme s vedlejšími postavami, které mi lezly na nervy. Osmička měla být závěrečná, naštěstí není, protože i když se v posledních dílech zase cestuje bránou a připomíná mi to ten seriál, který jsem si zamiloval, stále budu doufat v lepší zakončení seriálu. Chybí zde nějaký vynikající díl, který by zase sérii někam nakopl, poprvé je tak vidět, že tvůrcům docházejí nápady a často vaří z vody. Doufám, že pro mnohé hrozné a jiné poslední 2 série přinesou svěží vítr, který ne každému může vonět, já na něj ale čekám s otevřenou náručí. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi souhlasím s průměrným hodnocením 4*. :) 5* díly tady byly, ale ne mnoho a celkově už to tady působí takovým ukončovacím dojmem. Nejprve vyvineme zbraň proti replikátorům, pak se to teda trošku komplikuje, když přestává fungovat, ale jedním vrzem pak zničíme replikátory a potřeme moc Goaul'dů. :) Na konci zabijeme pár good guyů, kteří už měli být dávno mrtví, rozbijeme vztah, který se fanouškům nelíbí, aby mohl vzniknout vztah, který si fanoušci přeji...tady tohle už je trošku podbízivé...ní a co teď? :) ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady můžu s klidným svědomím říct, že stará dobrá Hvězdná brána šla do kopru. U předchozí série to bylo tak na půl, takový předěl. Nejvíc to jde poznat na kameře, kde jsou záběry víc novodobé a moderní. Díly taky nic moc, přinejlepším průměr. Na čtyřce to udržují jen dobré dvojdíly. Až na ten poslední, který jsem nepobral. 4-* ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S07E01 ⤶ Po zmršené 7. sezóně seriál nabírá nový dech a osobně ji považuji za doteď nejlepší sezónu! Za mě obsahuje (až na jednu) samé hodně dobré a výnikající epizody. Vracíme se k velmi dějovým epizodám a překotnému vývoji situace v Galaxii. Po odchodu Hammonda do důchodu (Don S. Davis měl zdravotní problémy a už jen občas hostoval) se do vedení SGC dostává brigádní generál O’Neil a povyšuje Sam. Po poražení Anubise chtějí Goa'uldi uzavřít smlouvu s Tauri, z časové pasti uniknou replikátoři, málem vyhubí Asghardy, Pátý objevuje co je to lidskost, ušetří Sam a vytvoří si její kopii, Asghardé díky Jackovu antickému vědomí vyvynou zbraň proti replikátorům, Anubis v energetické podobě přežil zničení jeho flotily a snaží se zpět získat tělo a v průběhu sezóny spřádá plány na zničení života v celé Galaxii, mezitím moc nad Galaxií přebírá Ba'al, Replikátorská Sam zabije Pátého a stane se největším nebezpečím pro Galaxii, decimujíc Goa'uldy a ohrožující lidi, SG-1 objeví antickou koď, cestující prostorem, branami a časem, díky které na konci získají nabité ZPM a ke konci sezóny vše směřuje k epickému finále na Dakaře a dohře s Anubisem. Ve vedlejších liniích dojde přichodem SG-1 k nastartování skoroapokalypsy náboženskými fanatiky, Teal’c se uvězní v tréninkové simulaci, pak se neúspěšně zabydluje mimo SGC, Otevře a uzavře se linka se Společností, kterou ovládnou Goaul'di, kteří málem dovedou svět k nukleárnímu holocaustu, Daniel na Prometheovi málem odletí na Atlantidu, ale narazí na Vallu. 5454554345444455555/5* 90% ⤷ S09 ()

modrapapaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé zakončení seriálu v poslední 5 epizodách. Bohužel, zbytek je skoro odpad. Nejde ani tak o to, že by se herci/scénáristé nesnažili, ale o to, že seriál byl napsán do konce 5: série, pak byl obnoven na Sci-Fi, ale vždy jen na jednu sérií. Hlavní příběh tak otravně ustřeluje a je nesnesitelným. Příklad: v 6. sérii Thor slibuje zbraně a štíty na loď Prometheus s okamžitou instalací (docestoval na Zem) = nejzásadnější průlom v seriálu EVER. Kde ale jsou? Kam se za ty dvě série poděly? Štíty byly hnedka a teď na konci se ty zbraně nějak objevily, nikdo to nekomentoval? Nejvíce důležitou věc ever, zbraně, o kterých to celé bylo? WTF? ()

Galerie (532)

Zajímavosti (11)

  • Holiče Joa Spencera hraje Dan Castellaneta, který dabuje několik postav (např. Homera Simpsona) v seriálu Simpsonovi (od r. 1989), na který zde zazní několik narážek (např. že Goa'uldi jsou jako pan Burns). (jajsemja)
  • Chyba v českom znení: Z neznámeho dôvodu, keď Jacob Carter (Carmen Argenziano) rozpráva ako Selmak, vôbec nemá pozmenený hlas. (Piri)

Reklama

Reklama