Reklama

Reklama

Hvězdná brána - Série 1

(série)
USA / Kanada, (1997–1998), 16 h 16 min (Minutáž: 44–96 min)

Kamera:

Peter F. Woeste

Hrají:

Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don S. Davis, Jay Acovone, Kevin McNulty, Teryl Rothery, Peter Williams (více)
(další profese)

Epizody(21)

Recenze (14)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E01 ⤶ SG-1 úplně věrně nenavazuje na film, ale první dva díly byly úžasným startem seriálu a dokáží nalákat i 25 let od vzniku. Tvůrci pojali seriál hodně zeširoka. Noxové, Tolláni, náznak Asguardů, brána na Antarktidě, Unasové, alternativní vesmíry, náznak jaffské rebelie, politikaření na Zemi… Až mě to takhle zpětně překvapuje. Ale přitom se během celé sezóny skoro nic nestalo, protože většina dílů byla epizodních a nikam děj neposunula, ať už byly sebelepší. K tomu nejlepšímu za mě patří úvod i s následující epizodou, živé krystaly, Casandra, Noxové, Thorova planeta, Hathor, Antarktida, paralelní svět a závěrečná epizoda, i když mnohé náměty jsou nosné samy o sobě a fungovaly by i mimo vesmír tohoto seriálu. 4,5,4,3,4,5,5,3,5,4,2,2,5,5,4,4,5,4,5,2,5/5* 81%S02 ()

Lalaith22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé díly jsou opravdu úžasně různorodé a obsahují vše na co se později odkazují v dalších a dalších sérií. Za sebe vidím jako nejlepší určitě Tantalova muka, Thorovo kladivo a Noxové. Líbí se mi, že se nezasekli pouze u Goa'uldů a u boje s nimi, ale naopak se zaměřili na poznávání nových světů a kultur. ()

Reklama

Honza2211 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá první série je průlomová, fascinující, seznamovací a velkolepá! Jsem fanoušek celé série Hvězdné Brány SG-1 a nakonec v záchvatu nostalgie jsem se rozhodl pro nějaký ten fajn komentář i k samotným sériím jednotlivě (jak je budu sledovat). Musíme si uvědomit, že Hvězdná Brána začla už v roce 1997 a na svou dobu byla ve svém žánru téměř nepřekonatelná. Je to prostě geniální nápad s vynikajícími výkony i provedením. ()

modrapapaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série dost trpí tím, že tvůrci (prav. nejvíce Glassner) vycítili příležitost a udělali z toho očividnou politickou satiru (na úkor příběhu), udělat něco takového v půlce 90. let na území USA vyžadovalo koule, dnes by to byla čirá a doslovná sebevražda. Jinak se ale dá celkem sledovat a seriál pak dál roste. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající úvodní série, kde o pokračování není nouze. Velké množství výborných dílů, k tomu navíc 3 díly - Noxové a Paralelní svět a Osamění, které jsou vůbec jedny z nejlepších v celém seriálu. Bohužel úvodní série má i svá hluchá místa, kdy si tvůrci nevybrali poutavé téma, či naopak příliš triviální na celou epizodu. Celkově to ale funguje skvěle...95% ()

Galerie (321)

Zajímavosti (38)

  • V epizodě, vysílané v USA 20. 2. 1998, je vidět mapa Evropy s nápisem Czechoslovakia, pět let po rozpadu Československa. (Sony1994)

Reklama

Reklama