Reklama

Reklama

Hvězdná brána - Série 9

(série)
USA / Kanada, (2005–2006), 14 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Ben Browder, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Claudia Black, Beau Bridges, Richard Dean Anderson, Tony Amendola, Bill Dow, Obi Ndefo (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze (16)

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik dílů v téhle sérii dostalo 5*, že tolik musím dát i celé sérii! :) Po porážce replikátorů a převážné spousty Goaul'dů se objevuje nový nepřítel, ale i poměrně nová sestava SG-1 a i vedení SGC. Ze seriálu vypadává generál O'Neill a Hammond výměnou za Camerona Mitchella a generála Landryho. Nový nepřítel Oriové skvěle metaforují středověké křesťanství (jehož samotného se ovšem jako náboženství tvůrci záhadně netknou a křesťanského Boha nechávají skutečně Bohem.. :) ), ale pěkná napodoba. :) Setkáváme se s převorským morem jako hrozbou, kterou "dobří" Oriové zničí, když se v Orie začne věřit a taky zajímavé vysvětlení, PROČ Oriové potřebují své věřící.. :) A tak je to s veškerým božstvem, ať už na úrovni materiální (osobnostní) nebo energetické.. :) ()

Skrivan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf uf uf, to to bolí. Největším zlem v deváté sérii nejsou Oriové, ale to, jak je tato série špatná. Nové postavy jsou protivné a nesympatické, generál líný a neschopný. Jednotlivé epizody jsou až na pár výjimek vyčpělé a bez nápadu. Kam jsme se to dostali a jak hluboko ještě může Hvězdná brána klesnout? ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá obměna, nové postavy, nová rasa a hrozba pro zemi. Vůbec námět není špatný i přes to, že je člověk legendami kolem Artuše přesycen. Obměna herců není špatná a vůbec jsem neměl se členy SG týmu problém. Rozjezd drhne, ale postupem času dostaneme standart, na který jsou fanoušci zvyklí......7/10 ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na světlé výjimky byla tato série opravdu špatná. Tématika Ori je hodně na sílu vložená do SG univerza a celkově mi náboženské bitvy nedávají tak vůbec smysl. Devátá série už je pouze takovým spin-offem původního seriálu Stargate, respektive původních prvních sérií. Velké plus však za krásné digitální zpracování Ori lodí. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesun námětu od všelijakých těch bohů a bůžku ke křesťanství mi hodně sedl. A i když se v mém okolí nad ní hodně lidí ofrňuje,mě naopak Claudia Black (Pitch Black) sedla hodně a rozhodně posl.2 s.,osvěžila. Asi i proto,že mi přijed tak o 200% ženštější než babochlap Carterová. Samoz.výrazné umenšení role hl.hvězdy celého SG,McGyvera bylo znát,ale člověk si zvykl. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (8)

  • Když chtějí členové Luciánské aliance popravit členy SG-1, je jasně vidět, že mají krvavá zranění na obličejích. Když je na poslední chvíli přenesou na palubu Odysei, nejsou po zraněních ani památky. (Guilemot)
  • Tato epizoda je věnována hlavnímu osvětlovači Jeffu Uptonovi. Jednalo se o jeho poslední práci předtím, než 15. července 2005 zemřel. (ryccoly)
  • V čase 17:26 si lze po pravé straně převora všimnout neodstraněného křížku pro klíčování pozadí. (cze.Oi)

Reklama

Reklama