Reklama

Reklama

VOD (1)

Vrací se do rodného domu, aby pomáhala sestře pečovat o matku v kómatu. Alicia musí čelit temné síle z minulosti, která teď ohrožuje její dítě. (Netflix)

Recenze (41)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Líná španělská vykrádačka Děsivého dědictví. Kde ale měla loňská pecka Ariho Astera promyšlený koncept, překvapivý scénář, režijní sebejistotu a skvělé herecké výkony, což všechno dohromady dalo vzniknout výbornému filmu, dokáže van Boekholt s obdobným námětem jen stěží dosáhnout alespoň jakés takés žánrové funkčnosti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Španělé a horor už dlouhodobě patří nevyhnutelně k sobě. Sem tam se to ale zvrtne. La influencia třeba byl hodně slušnej blázinec. Po příběhové stránce jsem tápal a bloudil, dumal a přemýšlel. Tvůrci tu duchařský horor převrátili a kolikrát dali přednost abstraktním záběrům před nějakou alespoň prvoplánovou kvalitou. Na jeho omluvu je horor alespoň sem tam krvavý, což poslední dobou rozhodně není standard. Od výsledného hodnocení dvou hvězd ho to každopádně neuchrání. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Horor o starej kreatúre, ktorá má každú chvíľu exnúť, jej dvoch škaredých dcérach, ktoré sa o ňu starajú, a vnučke, ktorej opäť raz hrozí posadnutosť. Počas prvej hodiny nezaujímavý duchársky podpriemer, záverečná tretina sa ako tak rozbehne (prekvapivo tvorcovia v niektorých momentoch pritvrdia viac ako som čakal), takže nádeje na nejaký originálny záver tu boli, ale opäť sa raz rozplynuli. Mimochodom, ženská v hlavnej úlohe bola tak hnusná, že som mal niekedy na ten jej ksicht s vypúlenými očami a večne otvorenou tlamou zízať, a malá dcéra bola snáď ešte hnusnejšia. Tentokrát skôr sklamanie. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nechci nic říkat ani nikoho navádět ALE po zhlédnutí filmů jako Potomek, Orphan, Hole in the ground, Eli, Annabelle 2, The Hollow child, Případ číslo 39, Děti atd atd, začínám být lehce paranoidní a když se na mě třeba v krámu upřeně dívá nějaké dítě tak mám chuť praštit ho lopatou po hlavě a zběsile prchat. Mé nutkání po mrknutí na La influencia opět o něco povyrostlo a to hlavně díky tomu, že tady dítě regulérně mrdne právě tou LOPATOU po hlavě dospělou osobu a to opakovaně až má dotyčná místo hlavy lečo. Jinak je Nora moc fajn holka, rozhodně se mi líbilo jak se ve škole popasovala se šikanou, škoda, že ten film nevzniknul o 15 let dřív, hned by se mi ve škole lépe vedlo se spolužákama, každopádně kdyby se na mě podívala tím prázdným výrazem, a nepronesla půl slova, sáhla bych po zmíněné lopatě dřív, než by to udělala ona. A jako, že ona by to regulérně klíďo píďo udělala a já bych posoužila jako hnojivo pro kytky. Upřímně je mi kolosálně u prdele, že za to nemohla a byla ovládaná čarodějnickou babkou, buď tu života držící se svini měli zadusit polštářem a nebo Noru umlátit...nejlépe lopatou. Ode dneška mě už děti opravdu děsí více než kontrola z berňáku, jsou to sadistický, nevypočitatelný, záludný, vypíčený vraždící zrůdy. A to jsem nezmínila Ils, Who Can Kill a Child, Syn temnoty, Šepot smrti, The Bad Seed, Hodný synek...mám kurva pokračovat? Přestaňte rodit a pořiďte si radši křečka, je to bezpečnější. A ještě vzkaz všem, co píší, že Nora je ošklivá - "Na vašem místě bych držela hubu, mohla by Vás klidně vzít po hlavě lopatou" - Za mě je Nora moc hezká holka a rozhodně jí nemíním nasrat...tak. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert hned v úvodu podotýkám, že se jedná o divácky obtížněji stravitelný snímek, který stojí na pomalém, zato však precizním budování hutné atmosféry. Pokud tedy hledáte pouhé odreagování v očekávání dalšího bezduchého krváku plného zběsilé akce, tak na tento van Boekholtův znamenitý debut raději neplýtvejte svým popkornem. Od prvních minut tušíme, že se stane něco zlého, avšak La influencia si dává s explicitním strašením načas, a místo toho se trpělivě a velmi chytře soustředí na posilování dané předtuchy, čímž si připravuje půdu pro nervydrásající finále. Divák je permanentně zneklidňován řadou sluchových (plicní ventilátor) či zrakových (magické předměty) podnětů a stále hmatatelněji cítí přítomnost kostlivců v rodinné skříni. V závěrečné části začne tempo velmi rychle nabývat na intenzitě a ke slovu přichází i mnoho naturalisticky laděných scén či umně konstruovaných lekaček. Velká pochvala režisérovi a jasný důkaz toho, že španělská kinematografie stále představuje absolutní garanci hororové kvality. Závěrem nemohu nezmínit vynikající herecké výkony a obzvláště pochválit casting Claudie Placer, která plně využila své nevzhlednosti a ztvárněním transformované Nory vytvořila jednu z nejhrůznějších dětských postav v historii žánru. La influencia ode mě získává slabších pět hvězd, čímž se zároveň stává dosavadním top hororem letošního roku. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Horor rozhodně není tak špatný, jak by se podle hodnocení mohlo zdát, ale není ani tak dobrý, abych si troufnul dát hvězdy 3. Je to prostě něco mezi a na nějaké seriózní sledování se 100% pozorností ho nedoporučuji. Ideální tak na sledování s rodinou či přáteli u sklenky dobrého vína. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej španělskej thriller s občas strašně fajn hororovýma prvkama, a sem tam dobrou atmosférou. To celý je ovšem zabitý taaakhle debilníma lacinýma lekačkama, hroznýma hercema a šílenýma "náhoda je svině" scénama, který jsou tou nejvýmluvnější přehlídkou hloupejch scénáristickejch berliček. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dvě dcery a matka čarodějnice! Když je stará matka, o niž se stará dcera Sara, v kómatu, přijede na výpomoc i druhá dcera Alicia s manželem a dcerkou Norou. A protože babičky chtějí pro vnoučátka jen to nejlepší, ocitá se Nora ve smrtelném nebezpečí. Řemeslně zdařilý film pokulhává z hlediska děje. Uvítal jsem, že se nejednalo o duchařinu, jak se jednu chvíli zdálo, ale o čarodějnický horor, na druhou stranu jsem čekal více napětí a mrazivou atmosféru, k níž prostředí starobylého domu přímo vybízelo. Několik scén se mi líbilo - emocionální náboj mělo zúčtování se šikanující dívkou, dobrá byla scéna kopání hrobu či souboj rodiny s babičkou. Jako minus vidím soustavný nešvar děsit diváka třískáním do piána. Herecké osazenstvo příliš krásy nepobralo, představitelka Nory je přímo ošklivá. Na druhou stranu, na co by měli být ve všech filmech jen krásní lidé, že? Více než Děsivé dědictví se mi několikrát vybavila původní Suspirie. Natočit tohle Italové v sedmdesátých letech, byla by to možná klasická bizarní pecka. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že někteří “umělci” točí tyhle výblitky jen aby mě nasrali, že jsem tim zabil svůj čas. Tohle normálně bolelo sledovat. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zase boj holčičky se zlem v domě. La influencia se po slibném začátku začala nějak zadrhávat a nakonec jsem to nemohl brát vážně. Myslím že tento horror spoléhá na vaši představivost. Herečka která ztvárňuje Sáru Maggie Civantos měla velmi dlouhá a velice ošklivá chodidla jakoby shnilá. Filmařům nic nevyčítám, protože byli omezeni malým rozpočtem jak to u horrorů bývá. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

To byl horor roku teda, dům starý neděsí vy, babička v kómatu a pořád se nic a nic neděje, příběh nudný. Atmosféra nudná. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Šeredné dítě je u horroru o dětech nutnost - hrát Noru nějaký roztomilý holčičí andílek, sotva budou mít její grimasy takovou váhu. A ještě hnusnější, tedy lepší, byla její neživá kamarádka Luna. I ostatní děj celkově je o něco temnější a drsnější, než bývá zvykem u obdobných dětských kvazihorrůrků americké provenience (rozšmelcování tetina obličeje lopatou, mladý dědeček naražený na paroží). A finální komorní kvartet v babiččině ložnici pro babičku, maminku, tatínka a kinžál měl našlápnuto na čtvrtou. Nicméně globálně vzato to pořád byla jenom prachobyčejná černomagická duchařinka se šťastným koncem, to by musel mít scénárista o něco větší koule, abych tu čtvrtou hvězdu přihodil. Mch. největší horror byl sehnat full HD verzi v originálním znění, protože všude se válí jenom verze imbecilně předabované do angličtiny, blbost holt světem neotřesitelně vládne. / (Po pár hodinách jsem si to rozmyslel a přece jenom tu čtvrtou dám, právě proto, abych ocenil tu o něco temnější notu, než je u podobných filmů běžné). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejdřív pozitiva. Výborný temný vizuál, zlá holčička číslo 1, která straší i když nestraší a cením si toho, že se režisér nebojí sešlápnout plyn, takže dojde i na nějakou tu chuťovku. Vrcholem pak je víc než jen vydařené finále s roztomilou babkou. Mínusem je holčička číslo 2, která nestraší i když straší, vykulená a neustále ječící matka zasluhující vraždu, smrt, zabití a asi největším negativem je přetažená stopáž tvořící zejména v první hodině dost nudných míst. Suma sumárum solidní čarodějnická jednohubka, která nenadchne, ale určitě potěší. 65% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento španielsky nepodarok, beriem ako len čistý skrat, kazdy máme blbý deň a teraz ten deň padol na Španielov. Uz od začiatku som mal taký pocit, že film sa mi nebude páčiť, lebo detská hviezdička mi bola vrcholne nesympatická a celkovo, žiadna žena v tomto filme, moje sympatie nemala. Moc sa toho tu nedeje a keď aj deje, tak všetko som videl niekde inde, zabitím psa a aj to mimo zaber či utlčenie rýľom mi naozaj nemôže nič urobiť. Je pravda, že ku koncu sa troska pritvrdí a ukaže sa i pekne stvárnená diabolská postava, ale kedže je tu asi 5 sekúnd, nemozeme sa baviť o aspoň slušnom konci. Keby ten rohac to tam začal zabíjať, tak si myslím, že by film u mna dopadol určite lepšie, mal tam dostať oveľa viacej priestoru. Takto len slabé 2*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Španělský snímek „La influencia“ má sice relativně pomalý rozjezd, ale když už se trochu rozpumpuje, je to ve druhé polovině docela dobrá, temná jízda, která splňuje to, co byste od současného hororu čekali. V kině by rozhodně snímek stál za pozornost, ne že bychom se ho v české zemi dočkali. Ale na jedno pokoukání film neurazí, víckrát se k němu ale asi nevrátíte. ()

lestyna 

všechny recenze uživatele

Už to mohlo mit 4*, ale bohužel zase nic. Rozjezd pomalejší, ale druha polovina solidni. Krvavé scénky taky fajn, což sem ani nečekala. A holčička, kterou by jste něčím nejradši přetáhli po hlavě, jen co se na vás zaksichtí. Kámen urazu pro me byl konec. Kdybych to vypla dřív, udělala bych líp. Happy end u hororu opravdu nepotřebuju. Škoda toho. 3* ()

Miseet odpad!

všechny recenze uživatele

Další španělská "hororová" slátanina. Já si k těm espagnolským hororům asi nikdy cestu nenajdu.... Teď jsem se tak zamyslela, co si z toho pamatuji, a vlastně jsem už zapomněla o čem to bylo... no ale doopravdy. Teprve až galerie mi to trochu připomněla. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Někdy se vám vnouče může hodit. Dobrá atmosféra je ve španělských hororech už téměř standardem, tady to stačí na lehoučký nadprůměr. ()

Reklama

Reklama