Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výhra balíku peněz v loterii člověku rozhodně změní život. Otázka je, jak... Čenda s Janou nemají v životě na růžích ustláno. Oba jsou nezaměstnaní, Čenda má dluhy všude, kam se podívá, a nejčastější návštěvou u nich je exekutor. To ale změní farářem požehnaný loterijní tiket. Pohádková výhra 176 milionů korun otevírá dvojici dveře do velkého světa neomezených možností. Ale také ke spoustě nových kamarádů, kteří by si z výhry rádi ukrojili pořádný kus. A i když se to některým podaří a vztah téhle dvojice to nabourá, přece jen na konci zjistí, že největší výhrou v životě je láska... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (157)

zette 

všechny recenze uživatele

Jak blbci prisli k penezum... To je vdecne tema. Divim se, ze je celkem malo vyuzivane. Samozrejme to ma natolik velky potencial, ze divak ma okamzite pocit, ze namet nebyl dostatecne vyuzity. Ale tak, sranda to je. Nebudu rikat, ze ne. Film se nebere vazne, libil se mi herecky pristup a nadhled. Myslim, ze jedna z tech lepsich ceskych komedii posledni doby. I kdyz ta latka je bohuzel fakt nizko. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Buranské komedie z hollywoodské produkce až na výjimky, které potvrzují pravidlo, nemám zrovna v lásce. A vlastně ani ty české. Například svého času jsem v kině nevydržel do konce ani u Dědictví aneb Kurvahošigutntag (a to jsem filmy Věry Chytilové měl hodně rád). Se svým dnešním hodnocením půjdu hodně proti proudu.  Výborně jsem se u toho pobavil zejména kvůli hlavním protagonistům. Petra Hřebíčková ve své roli přímo excelovala na rozdíl od trapné komedie Petra Kolečka Mezi prsty. Tu jsem naštěstí viděl jen v televizi a vydržel jsem do konce jen s vypětím všech sil. Štěstí je krásná věc je podle mého názoru na CSFD podhodnocená komedie. Já ji naopak považuji za jednu z nejlepších v posledních zoufalých letech. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Štěstí je krásná věc je bohužel komedie, která krom pár úsměvných scén nepřináší v podstatě nic nového. Respektive, vezměte dva vesnické dost naivní obyvatele, z nichž jeden je buran, dejte jim velkou finanční výhru a sledujte, co se stane. Filmaři bohužel opravdu nepřišli s ničím novým ani originálním, ale naopak využili prakticky na maximum, s několika zářnými výjimkami, všechna možná i nemožná klišé o takto nově zbohatnuvších lidech. A aby toho nebylo málo, použili i další komediální klišé. Kněz je taky buran, kouří a neortodoxně vybírá na kostel. Mimo to se nechová zrovna příkladně ke svým bližním. Ale buranů je ve filmu o dost víc. V podstatě každá větší postava spěje k buranství a toho je tam tolik, že už není možné rozeznat rozdíl mezi buranem a normálním člověkem, takže záměr tvůrců, aby právě tyto rozdíly byly vtipné, se nepovedly. Čenda s Janou nejsou navíc zrovna intelektuálové, ale jejich hloupost častokrát hraničí s idiocií, takže i zde vtip ztrácí na údernosti. Parodie na chudáky, kteří k  bohatství přišli prostě nevyznívá dobře ani při zamyšlení se nad chováním ostatních postav, ve filmu symbolizující ty normální. Závěrem už jen dodám, že nemusíte být příliš pozorní na to, abyste si všimli, že když je Ondřej Pavelka objeven sedící na židli mrtvý, ve skutečnosti více než jasně dýchá. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Komedie o vidláckém chudákovi co k milionům přišel už tu jednou byla, všichni ji známe a všichni víme, že už jí nic nepřekoná. Tady jsou vidláci hned dva a nebýt mé slabosti pro Petru Hřebíčkovou, šel bych s hodnocením níž, pač v půlce jsem si opakoval "trapnýýýý, trapnýýý, moooc trapnýýý". Ale dobře přiznávám, že párkrát jsem se zasmál ale víckrát to vidět opravdu nemusím. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Další výtvor "naší" kinematografie, kde ukázala obličej velká spousta "hvězd". Film je velmi primitivní, možná trochu inspirovaný Kurva hoši Gutentag. Mě to připomnělo jeden komentář kdesi na webu, kde autor psal, že nevyužití "umělci" by neměli brečet, ale jít do lesa sázet stromky. Já bych tu jeho myšlenku ještě rozvinul, že než točit takovéhle debility, tak by kromě sázení stromků mohli dělat úplně cokoli, co by bylo aspoň trošičku k něčemu. I kdyby šli na pracák, tak by to bylo pořád lepší než točit tyhle splašky. (6%) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Herečka Eva Leinweberová má v úvodních titulcích uvedené jméno Ewa. V závěrečných titulcích už má jméno uvedené správně. (dopita)
  • „Když mi producent Igor Konyukov zavolal, jestli bych nazpíval další píseň do filmu, přišlo mi to nejdřív jako trochu absurdní nápad, mít tam dvě písničky. Když mi ale novou písničku poslali, změnil jsem názor,“ uvedl Richard Müller. (SONY_)
  • Herci ve filmu mnohdy improvizovali. „Nedržíme se úplně stoprocentně předlohy. Občas k ní něco dodáme, jak se to zrovna hodí,“ přiznal během natáčení Zdeněk Godla (Patrik). [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama