Reklama

Reklama

Zázrak neznámého světce

  • Francie Le Miracle du saint inconnu
Komedie / Drama / Mysteriózní
Maroko / Francie / Katar / Německo / Libanon, 2019, 100 min

Obsahy(1)

Amine ukradne velkou tašku plnou peněz a utíká do hor před policií, která je mu v patách. Ještě před svým zatčením vykope jámu, do které peníze ukryje a zamaskuje ji jako skromnou hrobku. Poté, co stráví několik let za mřížemi, se Amine vrací pro svůj lup. Na místě, kde ho zakopal, však mezitím vzniklo mauzoleum neznámého světce, kterého uctívá celá okolní vesnice a ke kterému se sjíždějí i lidé zdaleka, protože prý umí zázračně uzdravovat. Amine se ve vsi usadí a začne spřádat svůj plán. Získat peníze ukryté na posvátném místě však rázem začíná být mnohem složitější. (Cinemax)

(více)

Recenze (13)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Kamarád to během projekce popsal jako marockou Vesničku mou střediskovou a koukám, že ho to nenapadlo jako jediného. Ten humor mě dostával do kolen. Jde o hodně minimalisticky pojatý snímek, pomalu plynoucí, plný milého absurního humora a nádherných precizně komponovaných obrazů. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na arabskou mentalitu v pouštní marocké vesnici. 1) Svérázné postavičky, laskavý lehce ironický humor. Lehce zábavné, lehce rozmarné._____ 2) Ale mých citů se snímek nedotkl. ()

Reklama

JenYu 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2019: Na geniální zápletku, která se odehraje v prvních pěti minutách, se postupně nabalují osudy vesničanů, které jsou buď třeskutě vtipné (doktor), dojemné (hlídač) nebo velmi unylé (syn s otcem toužící po dešti). Asi jsem zkrátka čekala víc, i když linka s hlídačovým psem mi asi na dlouho zůstane v hlavě. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V tomto filme môžete počuť desiatky krát "Alláhu akbar" a nemusíte sa báť, že vás roztriešti na kúsky. Chvályhodné. Ten humor tu je tak postavený na sérií malých pousmiatí sa, žiadne chytanie sa za brucho ani rehot tu nečakajte. V celku priemerný film, ktorý stačí vidieť 0 až 1 krát. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ach jaj! Taký skvelý a originálny námet, avšak dejová línia bola strašne slabučká. Na tomto sa dala postaviť skutočne kvalitná dramédia. No bohužiaľ, napriek nádejnému začiatku to postupne upadlo do nudného blúdenia v kruhu, a potenciál tak zostal dosť nevyužitý. Nielen z hľadiska dejových možností, ale aj dialógy boli veľmi slabučké. Obrovská škoda, 1* ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama