Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (163)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Bizárium jinak ani tenhle film, nelze nazvat a já už viděl hodně divných záležitostí, ale tenhle film bych se nebál zařadit do top desítky. A byť ze začátku, to má slušnou dávku černého humoru, tak postupně je to čím dál víc divnější a děsivější. Během sledování, sem přemýšlel nad různými teoriemi, je to snad očistec/Limbus a nebo snad něco jiného ? Do jisté míry, mi film zodpověděl otázku a to na téma, o co jde, ale zároveň ve filmu vyvstalo hned několik dalších, na které se asi neodpoví. Jesse Eisenberg, když nehraje Lexe Luthora, tak je mi hrozně sympatický a když ho hraje, no neni v tom úplně dobrý. Imogen Poots je prostě vynikající, mohl bych to sice rozvést, ale vynikající mluví samo za sebe. Klučina i jeho dospělá verze, sou děsivý a slizký. Tenhle film rozhodně neni pro každého, ale jelikož mám tyhle filmy rád a tenhle se zvlášť vyvedl, tak s klidným svědomím hodnotím čtvrť Yonder pěti hvězdičkami. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Oskarovou nálož asi nikdo nečekal, stejně tak jako nečekal asi objektivně "dobrý film" a všichni jsme si Vivárium víceméně pustili pro další wtf mindfuck myšlenku, ale i ta je zde tak nesmyslně hloupá, až to bolí. Protože ona jedna jediná myšlenka, která by se dala shrnout do jedné jediné věty, je úplně celým obsahem filmu a její forma podání je katastrofálně mdlá a úmorná, zpracování zcela průměrné a nevábné a nic víc ve filmu jednoduše není. Protože co z toho, že základní nápad rejža má, když celé jeho převedení do filmové podoby vypadá, jak kdyby absolutně netušil, co že chce natočit, ale hlavně, aby to "nějak" natočil. Úmorné peklo, které se od ostatních žánrovek liší tím, že vlastně ani nemá finální pointu nebo nějaké popíchnutí, které by v divákovi rezonovalo a na které by si na film vzpomněl i po týdnu. Brak. ()

Reklama

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Lidem asi hrabe z korontény, že si karanténně laděnej film podobnýho ražení zasluhuje tak mrzký hodnocení. Tohle byla ujeťárna, jak se patří. Na chvilku jsem začal k smrti nenávidět děti a ani sekundu jsem se nenudil. Skvělá záležitost, vymykající se mainstreamu přesně tím stylem, kterej já můžu za všech okolností... pátá hvězda jako kompenzace za všechno to chudý hodnocení, co sráží snímek naprosto zbytečně do zdejších modřin zapomnění! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že jsem jistojistě pochopil scénáristův záměr a co tím vším vůbec chtěli tvůrci divákům sdělit, respektive bylo-li ve filmu vůbec nějaké jinotajné hlubší poselství. Neviděl jsem tam žádné výrazné podobenství, žádný symbolismus, žádnou satiru ani kritiku naší konzumní společnosti. Viděl jsem tentokrát přesně to, co se píše v podtitulu, tedy mysteriózní sci-fi horrorové drámko, víc jsem nad tím nepřemýšlel a užíval si to. Lehce surrealistický a těžce hustoatmosférický kousek, určený tím pádem menšinovému publiku. Nevím kolik film stál, ty skvělé počítačové animace jistě nedělali profíci levně, ale zase se ušetřilo na honorářích, 4 herci plus dítě plus pár vedlejšáků na začátku. Neohrabaná Imogen a slabošský Jesse působili vcelku věrohodně, ale většinu mojí pozornosti na sebe přitahoval... přitahovalo TO. Nejprve ve stádiu mláděte, ze kterého mi občas přeběhla po těle husina, a potom i ve stádiu dospělce. A realitní makléř, stejného "živočišného"(?) druhu, byl taky nářezový. Za poslední horrorovou čtvrthodinku zaokrouhluju nahoru (i když nejhorrorovější pro mě bylo asi kukaččí mládě na začátku). Jo a jeden postřeh - v onom prapodivném umělém skanzenu, ve "viváriu", se zapadající Slunce pohybovalo po obloze jako na jižní polokouli, tedy zprava doleva (23.minuta). Nevím, jestli to byl režisérský úmysl nebo chyba, ale nejspíš to první. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No ty kráso.. to je jediný co jsem chtěl napsat, ale seru na to napíšu aspon proč dávám plnej počet 1. film mě bavil od začátku do konce, nepředvídatelný, napínavý.. čekal jsem každou vteřinu co z toho vyleze.. 2. Je to fakt psycho. 3. zpracování je doslova perfektní, to samý herecký výkony. (Eisenberga nemusím, ale tady mě bavil) 4. Když to srovnám s 99% dnešní filmové tvorby, co poslední dobou vzniká za sračky, jedna píčovina vedle druhý.. levný, zdechlý slashery, béčkový akční filmy, CGI sračky, nevtipný komedie.. tak tohle je to 1%, který zaujme a baví od začátku do konce a má to ovšem (jak jinak) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama