Reklama

Reklama

S nasazením života

  • USA In the Line of Fire (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajní agenti chrání amerického prezidenta před nebezpečným psychopatem... Americký thriller S nasazením života (1993) čerpá z jednoho z největších amerických traumat, vraždy prezidenta Kennedyho. Hlavní hrdina snímku, stárnoucí agent Frank Horrigan, je i po třiceti letech pronásledován výčitkami, že tenkrát v Dallasu nesplnil svůj úkol. Když se znenadání objeví vyhrožující psychopat, který chce zlikvidovat prezidenta těsně před volbami, Frank je odhodlán udělat všechno, aby se situace neopakovala… Německý režisér Wolfgang Petersen se v zahraničí prosadil realistickým válečným dramatem Ponorka (1981), které slavilo úspěch u diváků i u kritiky a zajistilo mu angažmá v Hollywoodu. Pověst komerčně zdatného tvůrce potvrdil právě svým filmem S nasazením života a později takovými hity jako Smrtící epidemie, Air Force One nebo Dokonalá bouře. Thriller S nasazením života je především strhujícím soubojem dvou silných osobností, traumatizovaného agenta (Clint Eastwood) a vynalézavého psychopata, který se před ničím nehodlá zastavit (pozoruhodná herecká kreace Johna Malkoviche). Mezi oběma muži se vytvoří zvláštní pouto, které může přerušit jedině smrt, jednoho z nich či prezidentova. (Česká televize)

(více)

Recenze (276)

Zet 

všechny recenze uživatele

In the Line of Fire byl Petersenuv treti americky film, ze ktereho vzesel sice divatelny, ale obcas lehce nudny, pomaly a znacne sterilni thriller. Jako by se Petersen v USA teprve rozkoukaval, pozdeji (a i predtim) natocil nektere rozhodne lepsi filmy. Ani Ennio Morricone se moc nepredvedl a tak jeho soundtrack zustava pravem zapomenut. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní thriller ze staré školy líčí souboj mezi agentem tajné služby Frankem Horriganem (Eastwood), užírajícím se zodpovědností za atentát na prezidenta Kennedyho v Dallasu a Mitchem Learym (Malkovich), psychotickým bývalým agentem CIA, odhodlaným dát najevo svou nespokojenost s vládou tím, že zavraždí amerického prezidenta. Stárnoucí, ale charismatický Clint Eastwood je tady v excelentní herecké i fyzické formě, stejně i tak jeho protivník John Malkovich. Sexy Rene Russo a její společné scény s Clintem mají neuvěřitelný náboj, viz. scéna u piána. V režii oblíbeného Wolfganga Petersena vznikla ukázka brilantní filmařiny, která má vybroušený scénář, neočekávané zvraty, nezbytné napětí, famózní akci, davové scény i nečekanou romantiku. Tohle bylo poslední Clintovo vystoupení pod režijním dohledem jiného režiséra, než je on sám. Dokonale padnoucí je také hudba génia Ennia Morriconeho, některé tony mi trochu připomínaly legendární seriál Chobotnice. " Dobře volený pohled je jako zbraň!" ()

Looka 

všechny recenze uživatele

65% Cca před 18 lety jsem četl knihu podle filmu, která se mi hodně líbila propracovaností a detaily ulpěla v mysli. Čili nyní po dlouhé době mě film docela zklamal i když určitě není vůbec špatný. Ale znáte to... V některých momentech působí Clint nechtěně směšně. (např. jako svraštělý milovník nebo vyčpělý drsňák). ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Je to přece už jenom obstarožní film. Jak Malkovich, tak Eastwood jsou velmi dobří, za shlédnutí to stojí, ale nečekejte krevety.. ()

AshT 

všechny recenze uživatele

Wolfang Petersen dokazuje, že umí točit kvalitní snímky. Nadprůměrný thriller s Clintem Eastwoodem v hlavní roli a skvělým Johnem Malkovichem v roli nelítostného profesionálního zabijáka. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Film od kterého jsem očekával více, než mi bylo dáno. Průměrný thriller, a bohužel také průměrný Clint. Zápletka nezajímavá, bez překvapení, napětí žádné. Zůstává tak akorát skvěle zahraný padouch od Johna Malkovice, který daleko předčil bohužel slabého CE. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Solidní herecký um dua Eastwood-Malkovich a Petersonova zručná taktovka vytvořila dobře koukatelnou kriminálku, která nestárne. ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Oldschool strikes back! Silně atmosferické, skvěle napsané, skvěle obsazené/zahrané a neméně skvěle ohudebněné. O Clintových hláškách nemluvě. Filmy s "plánem" miluju a o atentátnických to platí tuplem. Zkrátka absolutní srdcovka z magických let devadesátých... ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí prezidentské ochranky, CIA vyškolený chladnokrevný zabiják, který se vymkl kontrole, a stárnoucí agent Eastwood, který se potřebuje zbavit mindráku, že kdysi v Dallasu neochránil Kennedyho. Ingredience, které v patřičně profesionálním mixu zaručují napínavou podívanou. Tím spíš, když se to okoření romantickým vztahem. ()

Ceja 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý film s nekompromisním agentem Eastwoodem. No mě hlavně uchvátil Malkovich v roli nelístostného, inteligentního a šíleného zabijáka!!! Enem škoda je, že Petersen se scénaristou nevypustilli některé dialogy a scény, které se příliž nehodili, respektive udělali z vážného dramatu frašku a ohrané klišé... třeba ta pseudopostelová scéna s Russsovou... jinak se to dá... ()

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl jako dítě, pak ho dlouho marně hledal (v domění že tam hrál Ford docela neúspěšně hledal), a až teď na něj konečně narazil a bohu za to dík.. :) Jako kluk sem z toho byl docela odvařenej, teď už to pro mě tak silnej zážitek nebyl, ale pořád je to velice nadstandardní thriller, u který ho mi vadil tak maximálně dabing, a to taky jen trochu.. ()

4k7 

všechny recenze uživatele

Ten starej mizera měl zase pravdu! Ještě jednu šanci chtěl, aby mohl chránit pana prezidenta při jeho kampani. Paranoidní, posedlý, přehnaně ostražitý? Možná, ale ví moc dobře co dělá... Arogantní, tvrdohlavý, sem tam nasraný a bez úcty k autoritě? Tak to bez diskuze! Nemůže být nikdo jiný než pistolník Clint, který se snaží udržet krok s profesionálním zabijákem, kterého hraje excelentně John Malkovich. Agent tajné služby má s ochranou prezidentů plno zkušeností, které sahají až k příhodě z Dallasu. A však profesionální zabiják lidí taky není žádný nováček a vše má důkladně promyšlené. Začíná hra, ve které nejde remizovat... a bez ohledu na to, že si asi každý z nás dokáže představit, jak takový souboj může dopadnout, nemám této zmáknuté oldschoolové záležitosti co vytknout. Má spád, má švih a herecké obsazení lépe dopadnout nemohlo ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Pro mě takový lehký nadprůměr a jednorázovka. Herci jsou opravdu špičkoví (za mě byl asi fakt nejlepší John Malkovich, který byl můj osobní favorit), děj odsýpá. Jediné co bych tomuto filmu vytknul je příšerná předvídatelnost, ale ne taková jako u většiny filmů, ale taková, že prostě člověk přesně ví co se v dané scéně stane a nic moc ho tam nepřekvapí. Ale i tak. Super film, který prostě zkrátí večer. 75% ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

V podstate ide len o rutinný krimi/thriller, bez štipky výraznejšieho prekvapenia alebo strhujúcejšieho deja, ktorý ale má to šťastie, že sa môže oprieť o výborných hercov v hlavných úlohách. Clint Eastwood bol už v tej dobe žijúca legenda a jeho charizma žiari na kilometre. So svojim nenapodobiteľným pohľadom a priehrštím uštipačných hlášok boduje v každej scéne na obrazovke. John Malkovich si zas strihol jednu zo svojich najlepší rolí a z niektorých jeho scén ma doteraz mrazí. Len by to fakt chcelo vyhrotenejší priebeh deja, prípadne by neuškodilo ani trocha akcie navrch. 60%. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Filmy z oblasti nejvyšší politiky mi vždycky přijdou jako oslava nabubřelosti horních deseti tisíc. K něčem takovému s Clint Eastwood propůjčovat nemusel. Nesedí to na něj, ()

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama