Reklama

Reklama

S nasazením života

  • USA In the Line of Fire (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajní agenti chrání amerického prezidenta před nebezpečným psychopatem... Americký thriller S nasazením života (1993) čerpá z jednoho z největších amerických traumat, vraždy prezidenta Kennedyho. Hlavní hrdina snímku, stárnoucí agent Frank Horrigan, je i po třiceti letech pronásledován výčitkami, že tenkrát v Dallasu nesplnil svůj úkol. Když se znenadání objeví vyhrožující psychopat, který chce zlikvidovat prezidenta těsně před volbami, Frank je odhodlán udělat všechno, aby se situace neopakovala… Německý režisér Wolfgang Petersen se v zahraničí prosadil realistickým válečným dramatem Ponorka (1981), které slavilo úspěch u diváků i u kritiky a zajistilo mu angažmá v Hollywoodu. Pověst komerčně zdatného tvůrce potvrdil právě svým filmem S nasazením života a později takovými hity jako Smrtící epidemie, Air Force One nebo Dokonalá bouře. Thriller S nasazením života je především strhujícím soubojem dvou silných osobností, traumatizovaného agenta (Clint Eastwood) a vynalézavého psychopata, který se před ničím nehodlá zastavit (pozoruhodná herecká kreace Johna Malkoviche). Mezi oběma muži se vytvoří zvláštní pouto, které může přerušit jedině smrt, jednoho z nich či prezidentova. (Česká televize)

(více)

Recenze (276)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dovolím si citovať Carnifexa: "Pustiť si v dnešnej dobe, po takmer 30 rokoch, snímok, v ktorom chce niekto spáchať atentát na amerického prezidenta, pričom v sebe zároveň vybudovať emóciu strachu, že sa mu to naozaj podarí, tak to je už asi viac v rovine fantasy." Presne, dokonalý popis. Kto by tomu fandil. Ja Clintovi fandím, to áno, ale Clintonovi, ktorý v tom čase išiel byť už prezidentom, to už nie. Tam som sa vôbec nebál, že by mu hrozila zbraň v hube. To skôr on do huby dával sekretárkam niečo iné. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Od Wolfganga Petersena, nemeckého rodáka, už nikdy viac neuvidím poriadny film, ak sa neotočím dozadu, kde sa ponúka niekoľko filmových diel, ktoré podľa mňa, stoja za to. Jedným z nich je - In the Line of Fire s vynikajúcimi hercami, ako sú, momentálne čerstvo ocenený Clint Eastwood za western Unforgiven, či John Malkovich, z ktorého cítiť, vtedy mimoriadny tvorivo - herecký potenciál, aký dokáže ohromiť zúčastneného diváka. Áno, práve postava Mitcha Learyho, ktorú stelesnil Malkovich, vyčnieva nad všetkými ostatnými úlohami, i nad Eastwoodovým tajným agentom Frankom Horrigananom. Leary je skrátka - fanatický a energický, psychopatický vrah, ktorý za zameria na Franka Horrigana, ktorého doslova a do písmena - d-e-p-t-á, lebo mu vyhadzuje na oči, že stroskotal z novembra, roku 1963, keď sa nehodil do rýchlo - letiacej guľky, ktorá mierila na prezidenta J. F. Kennedyho. Už je na každom človeku, ako si zhodnotí túto situáciu, ktorá sa stala, hovorí to i Horrigan, ktorý sa neprikláňa k jednej teórii - osamelého strelca, ale ľutuje najmä to, že nič neurobil, aby ochránil prezidenta svojim vlastným telom. Odteraz sa blížia ďalšie prezidentské voľby, kde sa Leary vyhráža, že zastrelí prezidenta. Tým pádom sa začína nebezpečné vyčíňanie odhodlaného človeka, ktorý sa dokáže zamaskovať, ako Fantomas, či trebárs, Ethan Hunt, aby znepríjemňoval život agentovi Horriganovi, ktorému ani na chvíľu nedáva, čoby len vydýchnuť, a tak sa tlačí do popredia príbeh, ktorý parádnym spôsobom sprostredkovali filmári, na čele s Petersonom na rež. stoličke, keď bol ešte vo vrcholovej forme ! Malkovich je o čosi dynamickejší, ako Eastwood, ale Clintovi stačí vydať zo seba, nejakú hlášku, výraz tváre, a je vymaľované ! Veľmi dobrý film, ktorý odporúčam fanúšikom, voľakedy výborného režiséra Wolfganga Petersena, alebo skvelých hercov, ako sú Malkovich s Eastwoodom. Najmä John, je občas dokonalo - temný ! ()

packa 

všechny recenze uživatele

Výtečný thriller německého klasika vás jistě nezklame. Scénář se skutečně poved, Clint je stále ještě ve výtečné formě a Johnu Malkovichovi záporné postavy náramně seknou. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

In the Line of Fire beriem svojim spôsobom ako Dirty Harry vol.6:) Clint v roli, ktorú mu žeriem aj s navijakom a ktorá sa okrem funkcie bodyguarda v ničom nelíši od kultového Harryho... Výborný film, ktorý skvele balancuje medzi dobrým komerčným klišé (romantická zápletka, očakávaný a predvídateľný happyend a pod.) a inteligentným politickým trilerom. A magor v podaní Malcovicha bol brilantný! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý poctivý thriller. Snad s jedinou Eastwoodovou rolí, která projeví slabost a zatím nejlepším výkonem Malkoviche, co jsem viděl. Škoda málo prostoru pro Rene Russo. Ani mi to nepřišlo tak dlouhé, jak to ve skutečnosti je. 3.5* ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám naprosto geniální thriller.Když se tento film natáčel tak bylo Clintu Eastwoodovi asi 63 let.No klobouk dolů!!Tento herec má můj respect , je to prostě frajer a v tomto filmu to opět dokazuje.John Malkovich ale taky není špatný a musím říct , že jsem mu i tak nějak fandil ( vím , sem divnej ).Tenhle film je prostě super!!!! ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto druhu (napadá mě podobnost se Šakalem) mě vždycky baví...když charizmatický hlavní hrdina (zde naprosto vyhovující Clintt :)) postupně pátrá po identitě nějakého neméně charizmarického zločince či šílence - opět velmi vyhovující John Malkovich - to vše na pozadí politiky a tajných služeb. :) Rozjezd filmu byl trošku postupný, v průběhu jsem si taky říkala, že jsou zde nějaké žánrové předvídatelnosti, ale poté co je postava Malkoviche trochu odhalena, tak běží naplno velice napínavý thriller, který má neodolatelné devadesátkové kouzlo těch ''prostě dobrých filmů''. Hudba od Ennia je pak třešinkou. No a některé Clintovy drsňácké hlášky přejdu nebo se jim jen s láskou pousměju, protože by to bez nich prostě nebylo ono a stejně jako třeba u Arnieho mi to nevadí. ''Mám schůzku se smrtí.'' ''Ty máš leda schůzkou s mou prdelí.'' :) ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Opravdu ukázkový krimi-thriller, navíc se skvělým hereckým obsazením.Výkony, jak mého oblíbeného Clinta Eastwooda, tak i Johna Malkoviche, který se do své role přesně hodil, byly skvělé.Zápletka byla také poměrně slušná a na to, že je film z roku 1993, tak je i dobře natočen a navíc Eastwooda mluví klasický dabér, takže já nejspíš nemám filmu, co vytknout.Možná kdyby byl o 10-20 minut kratší, tak by celkově působil lepším dojmem, ale i takhle to rozhodně nebyla žádná nuda. 90 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono to celé stojí na dvojici Eastwood a Malkovich. Ich protipóly sú funkčné a natoľko zaujímavé, že sú ťahúňom pre celý film. Páči sa mi, že aj napriek prostrediu film nestavia na pátose a takých tých amerických hodnotách. Skôr je príbehom o starnúcom mužovi, čo sa snaží napraviť chybu z minulosti. Ani nie tak kvôli ostatným ale kvôli sebe. Jeho vnútorný boj s démonmi je uveriteľný a to, že mu zloduch plne rozumie vytvára množstvo zaujímavých asociácií a postrehov. Film sa tak stavia do roviny trošku vyššej, než aby sme ho označili za prostoduchý akčný film. Má určitú noblesu, dobre napísané charaktery a uveriteľné prešľapy, hoci tie sú do značnej miery očakávateľné. To ale nevadí. V zásade sa jedná o poctivý oldschool, ktorý som si náramne užil. Eastwood je tu s Malkovichom vo vrcholnej forme. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Tohle je vskutku brilantně natočený politický thriller. Tedy té politiky tam na první pohled zas tolik není, ale vězte, že je pro film alfou i omegou. Clint Eastwood zde rozšířil své již tak dosti obsáhlé panoptikum postav, a to o agenta tajné služby, který má za úkol ochraňovat poklad nejcenější - Prezidenta spojených států. Postupně se ale dozvídáme, že agentova minulost je snad ještě horší než jeho přítomnost - a ta je dosti zlá. Protivníkem mu je geniální padouch v podání geniálního herce Johna Malkoviche. Ten se snaži agenta Franka Horrigana psychicky zdeptat a připravit ho na těžkou zkoušku, dost možná zkouška, která má změnit jeho život jednou pro vždy. Oba muži rozehrají hru o nervy, každému jde o všechno a nesmí si dovolit chybovat. v sázce jde totiž o víc než o holý život. Wolfgang Petersen natočil velmi dobrý film, se skvělým scénářem a perfektním obsazením. Clint se ukázal v poněkud atypické roli, ale na jeho pověsti drsňáka mu to rozhodně neubralo. John se mi tu líbil nejvíce, zase stělesnil geniálně "zlou" postavu a zase procedil skrze zuby zopár skvělých monologů. Nesmím zapomenout na něžné pohlaví - Rene Russo, jež dvojici doplňovala a vytvořila skvělou sexy kulisu - pro ty, jež zápletka filmu nezajímá a chtějí radši vidět krásnou ženu. 85% ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Dvaja veľkí herci a jeden dosť dobrý film. Veľmi ma zaujal John Malkovich a ten jeho výzor, rozmýšľanie a chlad. Clint sa samozrejme tiež nenechal zahanbiť. Celkovo má film dobré tempo a napätie, hlavne na konci filmu. Len škoda že sa to skončilo dobre. Ja by som skôr uvítal ak by sa mu to podarilo, ale nič to. A takú drevenú pištoľ si asi zaobstarám aj ja :D ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to kvalitny krimi thriller s ktorym som celkom spokojny. Hlavny problem vidim akurat v Malkovichovi, ktory mi sice sedi do blaznivych komedialnych uloh ake predviedol napriklad v serii Red, ale v serioznych ulohach som ho nikdy nedokazal akceptovat. Na to vyzera prilis divne. Vdaka tomu vztah dvoch superov na zivot a na smrt pre mna funguje len zo strany Eastwooda ale Malkovich vo mne nevyvolava ziadne pocity napätia. V niektorych scenach ked zabijal to na mna pôsobilo komicky. S inym hercom by to fungovalo lepsie. Pritom scenar je napisany inteligentne a rezia je bezchybna. Proste mi to tentokrat az tak nesadlo. 7/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Mne to príde z dnešného pohľadu nejako strašne jednoduché, nepremyslené. Asi by som to prirovnal k filmu Šakal. Podobné schéma, len na miesto Willisa je tu charizmatickejší Malkovich a na miesto budhistu čo rád prostitutky dodali najslávnejšieho dôchodcu. Ak Vás bavil spomínaný film, tak S nasazením života určite neurazí. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Famozní thriller, kde exceluje ústřední dvojice. Malkovich zkrátka psychopaty umí. Zběsilé tempo, napětí a občasná "bečkovost" vůbec není vůbec na škodu. Nečekal jsem, že si ten film dokážu tak užit.......80% ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Akční kriminálka, která vlastně není moc akční. A i s tou kriminálkou je to trochu pochybné - Eastwood působí mnohem víc jako bodyguard než agent a jeho pátrání po atentátníkovi se tak sestává spíš z drsňáckého nadávání do telefonu. Nemluvě o míře sexismu, která i na první polovinu devadesátek působí nepatřičně. Hodně to vyvažuje Malkovich v nejlepší formě. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se dočkal napínavé kriminálky, kde Clint opět sype hlášky. Udržel si pořád ten drsný výraz ve tváři a ignoroval jsem to, že se na něm to stáří podepsalo. Akce je tu minimum, jedna naháněčka ulicí a druhá skákačka po střechách. Na stará kolena předvedl cápek, dokonalej výkon. Vychutnával jsem si jeho hraní na piano a mrzela mně smrt jeho parťáka. Konec napínavý a nejlepší scéna: " Jestli se otočí, tak o mně má zájem. No tak, otoč se! Jen malinkej kukuč! " ()

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama