Reklama

Reklama

S nasazením života

  • USA In the Line of Fire (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajní agenti chrání amerického prezidenta před nebezpečným psychopatem... Americký thriller S nasazením života (1993) čerpá z jednoho z největších amerických traumat, vraždy prezidenta Kennedyho. Hlavní hrdina snímku, stárnoucí agent Frank Horrigan, je i po třiceti letech pronásledován výčitkami, že tenkrát v Dallasu nesplnil svůj úkol. Když se znenadání objeví vyhrožující psychopat, který chce zlikvidovat prezidenta těsně před volbami, Frank je odhodlán udělat všechno, aby se situace neopakovala… Německý režisér Wolfgang Petersen se v zahraničí prosadil realistickým válečným dramatem Ponorka (1981), které slavilo úspěch u diváků i u kritiky a zajistilo mu angažmá v Hollywoodu. Pověst komerčně zdatného tvůrce potvrdil právě svým filmem S nasazením života a později takovými hity jako Smrtící epidemie, Air Force One nebo Dokonalá bouře. Thriller S nasazením života je především strhujícím soubojem dvou silných osobností, traumatizovaného agenta (Clint Eastwood) a vynalézavého psychopata, který se před ničím nehodlá zastavit (pozoruhodná herecká kreace Johna Malkoviche). Mezi oběma muži se vytvoří zvláštní pouto, které může přerušit jedině smrt, jednoho z nich či prezidentova. (Česká televize)

(více)

Recenze (276)

Gemini 

všechny recenze uživatele

John Malkovich jako obvykle svým herectvím přebíjí všechny kdo se s ním ve filmu vyskytují, a my tak máme šanci vidět takřka skutečného atentátníka v takřka skutečné akci...tento film je totiž precizní prací jak herců, tak režiséra. Nemluvě o hudbě Ennia Morriconeho...možná kdyby Rene Russo dostala větší prostor, mohlo by to být ještě o trochu zajímavější, ale i za stávající situace si In The Line Of Fire svých ***** zaslouží. BTW hráči Falloutu 2 - neříká vám jméno Frank Horrigan něco?;) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Brilantní oldschoolové drama. Petersen lehounce rozehrává strhující komorní příběh obstarožního bodyguarda, a přestože v něm není příliš akce ani chvíli vás nebude nudit. Napětí by se dalo krájet, což je zásluha zejména skvělého scénáře a ďábelského záporáka Malkoviche + Russo je zatraceně sexy. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Thriller stejně staromódně přímočarý jako jeho protagonista. Díky prokresleným postavám jde o vítanou aktualizaci vyprávěcích schémat Eastwoodových spaghetti westernů. 75% Zajímavé komentáře: ScreamJay, Shit ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen přesedlal z čitelného autorského rukopisu na poněkud uniformní americký styl dokonale. Z mého pohledu je to škoda, i když při sledování filmu "S nasazením života" přeci jen trochu váhám. Je opravdu dobrým, byť svým způsobem rutinním, slohovým cvičením na téma "jsem pošuk, chci zabít mocnou osobu (prezidenta USA) a v cestě mi stojí kladný hrdina s.r.o.". Kdyby pošuka neztvárnil s bezcharakterní chladnokrevností a nelidským chladem John Malkovich a kladného hrdinu patřičně větrem i životem ošlehaný Clint Eastwood, bylo by tohle drama jen pěšákem v mohutném davu. Ale gambit Franka Horrigana a Mitche Learyho opravdu stojí za to. Má v sobě silné emoce, je nevypočitatelný, strhující a nosný. Petersenův film s ním stojí a padá. Tedy – rozhodně spíše stojí, než padá. I napotřetí výtečný divácký zážitek. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak říká Rob Roy níže, tento film je velmi přeceněnovaný a podle mě nedosahuje takových kvalit(určitě ne cinemácských 100%). Malkovich je přímo až hnusný vrah což je skvělé. Stárnoucí Easwood už nestíhá(nikdy jsem ho neměl rád). Režie je průměrná a ještě k tomu sem u toho usnul... :o)) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Víc než slušný příběh klasického klaďase, pro kteroužto roli se Clint Eastwood hodí postupem doby stále víc, protože díky své dýchavičnosti a dalším nepřehlédnutelným zdravotním insdispozicím získává další nezanedbatelnou várku našich sympatií. Přes perfektní psychopatický Malkovichův výkon tak Eastwood zůstává hlavní a vlastně bezezbytku kladnou postavou, jíž odpustíme i předvídatelný a trochu klišovitý závěr celého filmu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Podle mě je tenhle film hodně přeceňovaný od Cinemy a i průměr tady na CSFD je až moc vysoký. Vždyť je to jen standardní thriller s další typickou postavou Clinta Eastwooda (to neznamená, že by byl špatný), nějakými těmi klišé a průměrným závěrem. Snad jen John Malkovich v roli záporáka tu stojí za pozornost (je i dobře nadabován). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni thriller, jehoz jedinou slabinou je lehce prestrelena delka, protoze tu je pak misto pro par zbytecnejch scen, ktery bohuzel dost ubiraj na napeti a konec moh bejt taky drobet lip vygradovanej. Nicmene film stoji hlavne na dvou hlavnich postavach a oba jsou paradni, Clint si strihnul takovyho klasickyho drsnackyho poldu a hraje paradne, ale pak tu je Malkovich a ten hraje jeste lip. Nebejt tehle dvou, tak se jedna pouze o prumernej thriller neprinasejici nic novyho, ale diky nim to je paradni zalezitost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještě jednou mi řeknete Harry a půjdete zatýkat padělatele na Aljašku." Souboj Horrigana s Learym mám rád. Jen si nejsem jistej tím, kdo z nich je dobrej, kdo špatnej anebo jestli náhodou nejsou oba dobří. Já totiž nevidím smysl v nasazování života za jakýhokoli prezidenta, protože v případě zásahu bude obratem nahrazen jinou loutkou. Nicméně rozumím pojmu profesionální čest a proto jsem s Horriganem již několikrát funěl při běhu vedle prezidentský limuzíny a vždycky mě to bavilo. Ale když jsem viděl, co všechno si musí agenti odložit před sexem, tak jsem se musel rozhodnout, mám-li chránit prezidenta nebo mít sex. Nebudu chránit prezidenta. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

S nasazením života jsem viděl několikrát v televizi, ale nikdy ho pořádně nedocenil. Snad to bylo dabingem či ořezem, každopádně až dneska jsem si uvědomil, jak skvěle, přitom neokázale a stylově čistě je to napsaný, natočený a zahraný thriller. John Malkovich ještě tenkrát tolik nepřehrával, Rene Russo byla zatraceně sexy a Clint Eastwood ač už přes šedesát, pořád ve formě. Ale to on je vlastně ještě i dnes. :) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Oproti většině ostatních Eastwoodovek, kde jsou záporáci obvykle různý nesympatický kokoti ztvárněný hercema (v lepšim případě) druhořadý kategorie, tady má Eastwood konečně sobě rovnýho soupeře. John Malkovich je opravdu super záporák a já jsem si celou dobu přál, aby toho debilního prezidenta odprásknul. Ale to by nebyl správnej americkej konec, takže žádný překvapení se nekoná. Naopak mi přišla úplně zbytečná postava, kterou hrála Rene Russo. A vůbec celá ta milostná zápletka mě ve filmu spíš rušila. Ale i tak si film ty 4 hvězdy zaslouží. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood asi ve svým poslední akčním snímku a zvládl to až na pár výjimek skvěle. Bylo dobře, že neni ve filmu branej jako nějakej akční hrdina, ale jako starej agent, kterej už nemá moc pohybových schopností, dokonce se najde i pár vtipků na podobný téma. Celej tenhle film hodně staví na hereckých výkonech a na kvalitním scénáři. Hlavní trojice v podání Clinta Eastwooda, Rene Russo a Johna Malkoviche je skvělá, obvzvlášť se mi líbil ve svý roli Malkovich, byl to takovej správnej inteligentní psychopat. Co se týká toho scénáře, tak sice neni zrovna originalita sama, ale na daný téma je napsanej hodně slušně. Celkově se jedná o kvalitní thriller, ale bohužel nepřichází s ničim novým ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem vydržel suchopárné knižní zpracování, ale vysílání v televizi film naprosto zdecimovalo. Věřte, že s reklamou a idiotským dabingem tenhle příběh hodně ztrácí. Klasické to úskalí. S nasazením života jsem tehdy viděl v kině a to mi stačilo, abych tomu dal dnes pět hvězd. Z dnešního pohledu se film jeví, jako klasický old school thriller ukazující, jak to tehdy bylo relativně snadné zaútočit na prezidentskou hlavičku. Viděli jsme Clinta Eastwooda v naprosto uvěřitelné charakterní roli. Stejně tak John Malkovich. Role s mnoha převleky mu umožnila ukázat, jaký je to panečku skvělý herec. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V Dallasu Clint tehdy selhal, nyní jako bodyguardská fosílie lapající po dechu má šanci na nápravu. Poctivý thriller, kde je všechno na svém místě a vyčnívá to očekávané (Morricone+Malkovich). Pochopitelně nesmí chybět tradiční atentátové klišé v podobě zběsilého útěku hroznu agentů smýkajících ve svém středu americkou hlavu státu. Že musí vždycky běžet přes tu hotelovou kuchyň.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Dát zprofanovanému žánru 5*??? Dal jsem 4! Tenhle film si to rozhodně zaslouží i když... Proč mám pořád ze sebe ten jemně zbabělý pocit, že jsem nedal 5*? Je to thriller jak má být, navíc velmi citlivě herecky obsazený a Petersen odvedl skvělou práci... asi je tam něco, co těch 5* ruší, hádejte... ()

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama