Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Švýcarský herec Martin Kurath (Jürgen Prochnow) se ve vězení seznámí se synem jednoho z dozorců Thomasem. Po Kurathově propuštění žijí Kurath a mladík spolu. Thomasovi rodiče, ale nechtějí připustit, že je jejich syn homosexuálem, a vynutí si jeho umístění ve výchovném ústavu... Podle příběhu švýcarského herce Alexandera Zieglera. (Pohrobek)

(více)

Recenze (6)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Normalne buzny! Lenze kym roku 1977 im stacila klasicka zbuznela homoromantika, dnes - sak bol uz aj nejaky vyvoj - su tie bukvice uz aj nasrane a hodne militantne. Jo, jo presli si militarizaciou : 5 % ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Byť homosexuál je prekliatie, pretože ľudom napadne vždy niečo čím ťa odrovnajú..." Poviete si ďalší film, ktorým vám chcú hrať na city a ukázať aký sú tí homosexuály chudáci utláčaný, lenže ono sa to stalo! A deje sa v rôznych obmenách neustále a žiaľ mnohým oči neotvorí nič... ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Dnes už poněkud historická záležitost, nicméně mistrně natočená. Nádherná černobílá kamera, skvělí herci (patrně nejlepší kreace Jürgena Prochnowa) a mistrovská režie Wolfganga Petersona (kde je mu dnes konec). Scény z výchovného ústavu jistě ne náhodou připomínaly Mladého Törlesse od Volkera Schlöndorffa. Navíc absentuje teatrální přepjatost, která by byla očekávatelná. Fantastický filmový zážitek. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejsilnějších a nejpravdivějších filmů s tématem homosexulity a předsudků. Příběh dvou mužů, kteří by rádi žili spolu, ale narážejí na překážky, kam se jen podívají. Jedná se o zfilmování skutečné události, přes mistrné lyrické okamžiky se snímek celkově nese v nepatetickém duchu, nekončí žádným happyendem a představuje velmi pravdivý a neveselý příspěvek k tomuto problému. Wolfgang Petersen tady opět ukázal, že umí. Těžko hledat slabinu. Krásná černobílá kamera, tařka žádná, a když už - velmi vhodná hudba a labužnická režie. Jürgenu Prochnowovi nikdy neodpustím, že odešel do Hollywoodu, protože role, kterou ztvárnil tady jasně ukázala, že má před sebou velkou budoucnost, bohužel Ponorka se pak stala jeho předčasným hereckým vrcholem, od té doby škoda mluvit. A vlastně o Petersenovi platí to samé, v Hollywoodu by se našlo plno řemeslníků, schopných točit blockbustery typu Troji nebo Poseidonu, ale takové filmy jako Die Konsequenz dnes německé kinematografii chybí. (Ne že by se v Německu problému homosexuality nevěnovali i současní filmaři. ) ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Černo-bílý film z roku 1977 má stále co říci, a když se dokážete jakoby přenést do doby pár let před vypuknutím epidemie AIDS, tak Vás to vtáhne do děje a nepustí ... Muži na muže to měli v minulosti vždycky těžké a o tom je i tento smutný příběh, který vypráví svými dobovými filmovými nástroji tento německý snímek... Film doporučuji především těm, kteří dokáží vnímat jak tu dobu, kdy vznikl, tak problémy s ní spojené a dle mě už je jedním ze základních kamínků gayfilmové historie ... 8767 ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama